HAMAR: Per dags dato er Katrine Skinnehaugen nummer 24 på Ap-lista.
Til kommunevalget neste år har AP som mål å ha 40 prosent av representantene i kommunestyre. Det vil si om lag 16 representanter. Skinnehaugen vil gjerne være blant de.
ny hall innen fire år
17-åringen mener det er viktig med nye meninger og syn på ting. Hun vil bruke ungdommen og nettverket sitt for å kjempe seg inn i politikken.
- Jeg tror jeg har en mulighet til å komme med, sier Skinnehaugen.
Håndballtalentet har spesielt en sak hun brenner for: Ny håndballhall.
- Det er viktig både for Hamar og klubben at en ny hall kommer på plass, sier ungjenta, som også har troen på at det kommer til å skje innen de neste fire årene.
I tillegg vil hun også lage mer liv i byen, og hun synes det er viktig at det skjer mye i Hamar.


Vil vise seg fram


De to siste ukene har Skinnehaugen, sammen med resten av J18-laget, trent med A-laget.
- Det har vært hardt, men også veldig morsomt. Man vil jo veldig gjerne vise seg fram for A-lagstrenerne.
Den engasjerte jenta tror hun skal klare å nå målet om eliteseriespill i framtida, hvis hun går hundre prosent inn for det. Og strekspilleren har også forbilder i damene på A-laget.
- Jeg ser opp til Lise (Løke). Hun har mange bra sperrer. I tillegg syns jeg det er gøy med Inger (Senstad) som både spiller back og strek.


God utvikling i Storhamar


Denne helga spilte Skinnehaugen kamper i Sparserien for J18-laget til Storhamar. 17-åringen er ikke det eneste talentet på laget. Gyda Gundersen Sogn (18) har trent sammen med A-laget hele denne sesongen. Hun har også vært med på et par treningskamper, og sittet på benken i en kamp.
- Det er et ganske langt steg fra der jeg er nå, til å få spilletid på A-laget, sier ungjenta, som har et mål om å spille i eliteserien i framtida.


Heier på Norge


EM på Lillehammer er like rundt hjørnet, og begge Storhamar-jentene har tenkt til å ta turen for å se på mesterskapet. Norge er selvfølgelig favoritten.
- Vi går for gull. Det klassiske ville vært å møte Russland i finalen, og kjøre over de. Det hadde vært gøy, sier Skinnehaugen.
For J18 laget ble ikke helgen den helt store. To tap og en uavgjort resulterte i at de nå ligger nest sist på tabellen med bare ett poeng på seks kamper i Sparserien.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00