HAMAR: Forrige onsdag sa sportslig leder Atle Bronkebakken til HA-sporten at han håpet å ha en kontrakt klar for Nina Arnfinnsdottir før helgen. Slik gikk det ikke.
Klubben er fortsatt avhengig av ekstern hjelp økonomisk, men Storhamars sportslige leder føler seg ikke sikker på om sponsorene har mulighet til å stille opp både for en målvakt og Nina.

Må prioritere midlene
- Må vi prioritere, så er keeperen prio en - hvis vi får den keeperen vi er i dialog med, sier Bronkebakken.
- Vi har talentfulle målvakter i klubben, men føler at vi trenger et klart førstevalg.
Bronkebakken legger ikke skjul på at Nina Arnfinnsdottir også er en spiller Storhamar har bruk for. Han jobber derfor med flere muligheter i håp om at Hamar-jenta skal spille for gamleklubben sin igjen.

Amatørkontrakt
Etter at Storhamar kom i det økonomiske uføret, som de nå jobber knallhardt for å ordne opp i, har de ikke lov til å øke lønnsbudsjettet.
- Vi har vært åpne om dette med Nina hele veien. Ett alternativ kan være at hun går inn på amatørkontrakt fram til nyttår, og at vi prøver å finne midler i neste års budsjett. Hun fortjener jo lønn for jobben, men da er vi avhengig av eksterne sponsorer. I hvert fall ut året. Vi jobber med flere løsninger. Nina er sterkt ønsket, men vi er i en situasjon der vi er nødt til å prioritere, fastslår Bronkebakken.
Trener Arne Senstad gir uttrykk for at han har et veldig sterkt ønske om at det ordner seg med Arnfinnsdottir:
- Vi trenger Nina i en defensiv rolle. Hun og en ny keeper er faktisk to sider av samme sak, sier Senstad for å understreke viktigheten av forsvarsspilleren.

Ikke storforlangende
Nina Arnfinnsdottir er nå i gang med studier i Trondheim der venter hun på svar fra Storhamar.
- Det har ligget i kortene hele tiden at det er snakk om amatørkontrakt med Storhamar og at sponsorer skal bidra med lønn, sier Arnfinnsdottir.
- Det går ikke med ingen penger. Jeg må slippe å betale for å komme på håndball, liksom, sier Hamar-jenta som foreløpig ikke har andre klubbalternativer.

Ikke klar for cupen
Atle Bronkebakken sier til HA-sporten at Nina uansett ikke kunne ha spilt kveldens 2. rundekamp i cupen mot Ull./Kisa, men at hun etter planen skal aksle Storhamar-trøya i Vestfjorden Cup til helgen.
- Siden Nina spilte for islandske Haukar sist, er det snakk om en internasjonal overgang som det gjerne tar tre til fire uker å ordne, sier Bronkebakken.
Det samme er tilfellet med Karoline Fredriksens overgang fra Aalborg til Storhamar.
- Prosessen startet tidlig i august. Vi har sendt papirene til signering, og vi har sendt mailer i ettertid. Jeg tviler på om vi rekker å få Karoline spilleklar til kampen mot Ull./Kisa, sier Storhamars sportslige leder.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00