HAMAR: Tallene er soleklare for Storhamar Håndball:
Årsresultatet til klubben var på minus 2.690.394 millioner kroner i 2009.
Den negative egenkapitalen var på 2.462.379.
Morten Finborud var til stede som Storhamar-medlem på det ekstraordinære årsmøtet til Storhamar Håndball i går kveld. Han har god kjennskap til klubblisenser gjennom sitt verv i Forbundsstyret.
- Det er veldig beklagelig det jeg nå skal si. Men med disse tallene vil det være vanskelig, veldig vanskelig, å få ny lisens til eliteseriespill, sa Finborud på årsmøtet.


Reglene


NHFs regler sier at generalsekretæren automatisk ikke vil innstille en klubb til eliteserielisens dersom klubben har negativ egenkapital utover en million kroner og underskudd siste regnskapsår.
Storhamar er som tidligere presentert langt unna på begge punktene.
Klubbens neste håp blir derfor å overleve gjennom at forbundet tildeler lisens med overvåking.
Storhamar Håndball oppfyller ikke kravene til det heller.
Det lengste forbundet strekker seg i henhold til regelverket, er dersom den negative egenkapitalen ikke er større enn en million kroner, samtidig som det må være et overskudd på 0-10 prosent av den negative egenkapitalen i siste regnskapsår.
Dette ville gi poengtrekk og skjerpet overvåking av klubben.
Storhamar er langt unna dette også.


- Ser dårlig ut


Styreleder Jan Åge Haug innrømmer at det ser veldig vanskelig ut:
- Overholder NHF reglene sine, blir vi degradert og blir en breddeklubb.
- Hva er deres håp?
- At forbundet ser på hvordan vi har ryddet opp i økonomien og de tiltakene vi skal gjøre i 2010 for at vi skal drive sunt, svarer Haug til HA-sporten.
I går ble budsjettet for 2010 presentert for de frammøtte på årsmøtet. Der ble det budsjettert med en million kroner i underskudd også neste år:
- Det gjør det enda vanskeligere, påpeker Morten Finborud, som ikke behandler saker som angår Storhamar i forbundet.


Ingen hjelp


NHFs regler, som HA-sporten har redegjort for, tar kun utgangspunkt i det siste regnskapsåret. Det betyr at nye midler ikke vil veie positivt, og heller ikke det ansvarlige lånet på 2,3 millioner Storhamar Håndball har fått fra Hamar kommune vil telle.
Ytterligere støtte fra næringslivet vil i imidlertid telle positivt for klubben når de skal vise til at de neste år kan drive sunnere.
- Jeg synes det er fryktelig synd hvis alt dette vi har bygd opp i denne klubben skal være slutt. Næringslivet i byen har hjulpet til med langt mer for et lag som spiller i 2. divisjon. Vi hadde overlevd med en tredjedel av budsjettet til HamKam. Her har vi jenter som presterer på et høyt eliteserienivå og også internasjonalt, avslutter Finborud.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00