• FOTO: Bendik H. Eriksen.

(Storhamar - Kristiansand Vipers 27-27)

Det ble en høydramatisk affære da Storhamar tok imot Gunnars Pettersens jenter til kamp. Det var stinn brakke i Prestrudhallen, og jentene fightet i seksti minutter. 

Trener Tormod Steen likte mye av det offensive spillet han så.

- Jeg synes vi var fantastiske i angrep i dag. Vi slipper inn altfor lette baklengsmål, men kompenserer det med å være veldig "på" i den offensive delen av spillet. Tonje (Enkerud), Maja (Jakobsen) og Martine (Hovden) spiller en veldig god kamp i kveld. 

Mannen med hockeysveis var ikke like imponert over forsvarsspillet.

- I førsteomgang er vi helt håpløse i forsvar, vi slipper til store sjanser hele tiden. Jeg skulle også ønske meg noen flere målvaktsredninger. Men det fikk vi ikke. I pausa ble vi enige om å legge om til 4-2-forsvar, noe vi lyktes mye bedre med.

Selv om Storhamar kun ledet to ganger i løpet av kampen, var ikke Steen fornøyd med kun ett poeng.

- Vi burde ha vunnet. Vipers spiller på en veldig utradisjonell måte, men etter hvert som vi løser det, så ergrer det meg litt at vi ikke klarte å tippe kampen til vår fordel, avslutter Steen.

fulgte hverandre tett

Verken Storhamar eller Vipers klarte å tilrive seg seg grepet om kampen. 

Kampen bølget fram og tilbake i høyt tempo, med scoringer på nesten hvert eneste angrep. Etter ti minutter var stillingen hele 7-7.

Gunnar Pettersen tok ut keeperen ved to anledninger for å spille syv mot seks, men det endte kun i to baklengsmål. 

Til pause var stillingen 16-17.

THRILLERAVSLUTNING

Vipers dro ifra tidlig i den andre omgangen. Jentene fra sør ledet 23-20, og på tribunen begynte usikkerheten å spre seg. Men så dundret Tonje Enkerud inn to kjappe scoringer, før Maja Jakobsen rev seg løs og satte inn utlikningen fra syv meter.

Kampen vippet fram og tilbake.

Med tretti sekunder igjen å spille gjorde Stine Lidèn en viktig redning da tidligere landslagsspiller Kristine Lunde Borgersen kom gjennom og skjøt. Storhamar fikk matchballen.

Det siste angrepet endte uten skudd, og kampen tok slutt på stillingen 27-27.

Oppskriftsmessig

Alle de fem øverste lagene i kvinnenes eliteserie i håndball vant sine kamper onsdag.

For den suverene serielederen Larvik endte det med 31-23-seier over Nordstrand på hjemmebane. Vertene ledet med tolv mål tidlig i annen omgang, men vestfoldingene slapp seg litt ned etter det. Anja Hammerseng-Edin ble toppscorer med seks mål.

Med fem kamper igjen å spille har Larvik fortsatt full pott. Med sju poeng ned til nærmeste utfordrer kan laget snart juble for et nytt seriegull. Også klubbens økonomiske problemer ser ut til å kunne løses.

Med fem runder igjen å spille ser Glassverket ut til å ha kontroll på sølvet. Laget har vært årets store overraskelse, og det meste tyder på at klubben ender som nummer to.

Men hjemme i Drammenshallen fikk laget tøff motstand av nabo Skrim fra Kongsberg. Etter 12-12 til pause endte det til slutt med seier 25-23 for vertene. Pia Christine Narvesen ble lagets toppscorer med seks scoringer.

Storseier for Tertnes

Både Tertnes og Oppsal følger fem poeng bak Glassverket. Tertnes hadde onsdag få problemer med å slå sisteplasserte Stabæk på hjemmebane. Med sifrene 36-19 ble kampen en parademarsj for bergenserne. Stine Skogstand ble toppscorer med sju mål, men hele ni av lagets spillere scorer to mål eller mer.

For Oppsal satt seieren lengre inne. Borte mot Halden lå laget under da to minutter gjensto av oppgjøret. Oslolaget scoret imidlertid kampens to siste mål og vant 24-23.

For 5.-plasserte Byåsen endte hjemmeoppgjøret mot Fredrikstad i en komfortabel 30-20-seier. Fredrikstad blir dermed liggende på kvalifiseringsplass, og avstanden opp økte onsdag med ett poeng.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00