Storhamar rystet Larvik i andre omgang og ledet kampen fem minutter før slutt. Larvik kom imidlertid tilbake mot slutten og vant med ett mål i en thriller av en håndballkamp. 

FØR KAMPEN

Larvik gjester Boligpartner Arena i fjerde runde av NM i kveld klokka 19. Larvik stiller toppet med blant andre Gro Hammerseng-Edin, Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic i startoppstillingen. 

For en uke siden tapte Storhamar for nettopp Larvik på bortebane, men trener Arne Senstad tror på revansje i dag. 

- Det er på høy tid at noen slår ut Larvik, sier Senstad.

- Det var klar framgang i seriekampen mot Halden hjemme sist. Vi fikk bedre målvaktspill, og rytmen i angrepsspillet var mye bedre. Det siste punktet er det vi trøblet mest med i starten av sesongen, forteller Senstad.

Storhamars lag: Stine Liden, Kamilla Sundmoen, Gabriella Juhasz, Hilde Egset, Elise Skinnehaugen, Ellen Marie Folkvord, Astrid Mjøen Holstad, Linn Marie Birkeland, Tonje Enkerud, Maria Jektvik Aarstad, Lise Løke, Lise Binger, Betina Riegelhuth. 

FØRSTE OMGANG

Larvik har åpnet kampen best og leder 5-2 etter åtte minutter er spilt. Larviks keeper Sandra Toft har hindret flere scoringer fra Storhamar som kommer til en del gode muligheter. Hjemmelaget får i hvert fall sterk støtte fra publikum som gjør sitt til å oppildne de gule og blå. 

Larvik tok tak i kampen med en gang og ledet tidlig 3-0, men har ikke dratt fra noe mer enn det. Etter ti minutter er stillingen 3-6 og kampen har så langt vært preget av enkle feil i det offensive spillet. 

Vi nærmer oss halvspilt av førsteomgang. Storhamar nærmer seg Larvik og er etter 14 minutter bare målet bak storfavoritten, men Larvik svarer raskt i overtall og Storhamar ligger to mål bak Larvik. 

Etter 16 minutter er det jevnere i Boligpartner Arena. Storhamar ligger to mål bak favoritten fra Larvik og henger godt med i matchen, men feilprosenten må ned skal Storhamar gå opp i ledelsen her. 

Hele hallen løfter seg da Kamilla Sundmoen reduserer for Storhamar. Etter 19 minutter er Storhamar bare ett mål bak Larvik, før bortelaget svarer i neste angrep. To minutter senere har Larvik plutselig økt ledelsen til 9-12. Det svinger i Boligpartner Arena i kveld. 

Etter noen uheldige utvisninger for Storhamar så har Larvik dratt fra igjen. Bortelaget leder nå 11-16 på Hamar. Storhamar står bra defensivt, men har foreløpig ikke den samme effektiviteten som Larvik i angrepspillet. 

Pauseresultatet er 11-16 til Larvik. Storhamar åpnet svakt og ble hengende etter fra start, men kjempet seg etter hvert inn i matchen. Hjemmelaget var kun det ene målet bak Larvik mot slutten av omgangen, men favorittene dro fra igjen på slutten. Det er fortsatt åpent om hvem som tar seieren i denne kampen. Storhamar har vært gode defensivt og har mer å gå på i angrepspillet. 

Andre omgang

Storhamar åpner andreomgang best og setter inn omgangens første mål. Ikke overraskende er det Kamilla Sundmoen som scorer. Hun var kanskje Storhamars beste spiller i første omgang. 

Storhamar har åpnet andre omgang på en god måte og har nærmet seg Larvik. Etter sju minutter leder bortelaget med kun ett mål. Stillingen er 16-17 og det koker i Boligpartner Arena.

Et par minutter senere så øker Gro Hammerseng-Edin ledelsen. Larvik er nå tre mål foran. Det svinger fortsatt i denne kampen, men Larvik har klart å holde Storhamar på mellom ett og fire måls avstand.   

1224 tilskuere har møtt opp til kampen i Boligpartner Arena i kveld. 

Trampeklapp i hallen nå. Storhamar nærmer  seg igjen etter det som tydeligvis var en god timeout fra Arne Senstad. Hjemmelaget er nå kun ett mål bak Larvik i det bortelaget tar en timeout etter 13 minutter av andre omgang. 

Storhamar spiller strålende i et offensivt forsvar og gjør nå mindre feil i angrepspillet. Stillingen er 19-20 halvvegs ut i andre omgang. Dette er en helt åpen kamp. 

18 minutter spilt av andre omgang og nå er det dødt løp. Boligpartner Arena koker da Kamilla Sundmoen utligner for Storhamar. 

Ti minutter igjen av kampen og lagene følger hverandre. Larvik går først opp i ledelsen, før Sundmoen igjen utligner for Storhamar. Stillingen er 23-23. Det er kjempestemning i hallen nå. Storhamar får masse hjelp fra publikum. 

22 minutter ut i andre omgang leder Storhamar for første gang kampen etter at Tonje Enkerud kontrer inn 24-23. 

Etter en timeout har Larvik snudd kampen. Det er nå 24-25 i Boligpartner Arena. Denne kampen er fortsatt helt åpen. 

Storhamar utligner etter 24 minutter. Det er nå 25-25. 

To minutter igjen av kampen og Larvik leder med ett mål. Stillingen er 25-26. Storhamar har sine sjanser til å utligne, men Sandra Toft er stor nå. 

Ett minutt igjen av kampen. Larvik leder fortsatt med ett mål og Storhamar har fått en utvisning. 

Stine Liden med en viktig redning. Storhamar har 23 sekunder på seg i det Arne Senstad tar en timeout. Storhamar får en siste sjanse til å utligne, men igjen er Sandra Toft i vegen. Storhamar gjør en kjempekamp og var nær en seier mot Larvik i kveld. 


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00