Storhamar leverte årsverste mot Skrim og tapte svært fortjent. At gjestene til slutt tapte med 10 mål ga et helt korrekt bilde av kampen.

- Jentene forteller meg at de sliter med selvtilliten. Skrim hadde tapt de fem siste kampene får kveldens oppgjør. Da blir det ganske pussig å forklare kollapsen med mangel på selvtillit, sier en oppgitt trener, Tormod Steen etter kampen.

De siste 30 minuttene ble et mareritt for jentene fra Hamar vest, og sjansene til poeng ble urovekkende tidlig borte. Sjelden har Storhamar spilt svakere håndball enn i den viktige kampen i Kongsberghallen.

Målvaktproblem

- Vi har et målvaktproblem! Fram til nå ha jeg forsvart jentene mellom stengene, men nå må vi erkjenne at verken Stine Liden eller Maria Jekvik Aarstad redder nok. De får lite hjelp i perioder, men uansett tar en god målvakt en av fire nærskudd. I dag tar ingen av dem noen ting, brummer treneren.

Normalt er Maja Jakobsen og Betina Riegelhuth garantister for at Storhamar henger brukbart med i de fleste kampene. Mot Skrim var EM-duoen meget svake, og da er Storhamar som har sin naturlige plass nære bunnen av tabellen.

Første omgang

Målvaktene er den store forskjellen etter 30 minutter med svært varierende håndball i Kongsberg. Hjemmelagets sisteskanse, Karoline Warloff, har vært banens gigant så langt og har avverget en rekke opplagte scoringsmuligheter.

I den andre enden av banen har duoen Stine Liden og Maria Jektvik Aarstad til sammen reddet fem ganger. Det holder ikke om gjestene skal ta med seg to livsviktige poeng i kampen om en sluttspillplass.

To frimerker

Både Skrim og Storhamar er veldig oppmerksom på lagenes nøkkelspillere. Trine Haugstad hos hjemmelaget og Betina Riegelhuth har begge fått spesialoppvartning de første 30 minuttene. Så langt er Storhamar mest svekket ved at Riegelhuth ikke får muligheten til å bidra offensivt.

Ekstra bratt ble motbakken da Lise Bingers erstatter, Elise Skinnehaugen, ble båret av banen med det som kan vise seg å være en alvorlig skade midtveis i første omgang.

Lise Binger er skadd og kommer til å bli sittende på benken under hele kampen.

Før kampen

Kveldens verter fra Kongsberg, nyopprykkete Skrim, slo Storhamar i Prestrudhallen før jul. Da vant Skrim 28-25 og har dermed festet et lite grep på Storhamar innbyrdes.

Foran kampen har begge lagene 15 poeng, men kveldens hjemmelag ligger foran nettopp fordi de vant lagenes første kamp.

Siste sluttspillplassen

Storhamar ligger på den åttende og siste sluttspillplassen før kveldens avgjørende kamp, men vil med seier klarte forbi Skrim og opp på en forholdsvis trygg plass i sluttspillet.

Storhamar stiller bortimot uforandret fra kampen sist mot Oppsal (tap 40-29). Lise Binger måtte gi seg med en leggskade på slutten av hjemmekampen, men var med spillerbussen som ankom Kongsberghallen. Likevel er det svært lite som tyder på at  Binger kommer på banen i kveld. Skaden er trolig litt mer langvarig enn forventet.

Inn i troppen fra sist kommer Malin Desiree Fredriksen og Monica Habbestad Ingri.

Må stoppe Haugstad

Hjemmelaget leverte en første halvdel av sesongen som var langt over hva de fleste eksperter hadde forventet. Etter nyttår har det imidlertid kladdet betydelig mer for laget som er svært avhengig av toppscorer Trine Haugstad (127 scoringer totalt, 31 på straffe).

Den tidligere Storhamar-spilleren har kun Maja Jakobsen foran seg på toppscorerlista i eliteserien (135 mål), men spiller samtidig på et lag som har tapt de fem siste kampene.

Forrige gang Skrim tok seriepoeng var 25. januar (seier mot Stabæk (38-26).

Kampstart klokka 19.00.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.