HAMAR: Forvirret?

Larvik og Byåsen har vært helt dominerende i norsk kvinnehåndball de siste sesongene. De to lagene har vært best i både serie og cup, og det har gjort sitt til at Norges Håndballforbund har måttet lage egne regler for hvordan de skal plukke ut sine deltakere til de ulike europacupene.
- Slik Norge har vært rangert av det europeiske håndballforbundet (EHF) de siste årene, har vi hatt en direkteplass pluss en kvalikplass til champions league, sier Arild Østeby i Serieforeningen i håndball.

Innbyrdes oppgjør
Det er Larvik og Byåsen som har tatt disse to plassene, og siden de to klubbene også har vært cupfinalister i NM, har det vært en av de to andre semifinalistene som har fått plassen i europacupen for cupvinnere.

- Vi måtte innføre en regel som gjorde det klart hvilke av de to semifinalistene som skulle få spille cupvinnercup. I fjor var Gjerpen og Levanger tapende semifinalister for Byåsen og Larvik, og da skulle normalt den beste av disse to klubbene i innbyrdes oppgjør ha sikret seg plassen i årets cupvinnercup. Hadde situasjonen vært helt lik i innbyrdes kamper, ville tabellplasseringen vært avgjørende, sier Østeby.
Nå fikk begge lagene være med i cupvinnercupen 2008/09 fordi Larvik hadde vunnet cupvinnercupen. Ellers hadde E-cupplassen gått til Gjerpen som best i innbyrdes oppgjør mot Levanger.

Må slå Stabæk
Og blir Larvik og Byåsen best i både serie og cup også denne sesongen, er Storhamar garantert å få spille i cupvinnercupen neste i 2009/2010 hvis de er bedre enn Stabæk i de to innbyrdes serieoppgjørene.

I tillegg må Norge ha samme internasjonale rangering som de har hatt de siste årene, også foran sesongen 2009/10, men ifølge Arild Østeby er det ingen ting i øyeblikket som tyder på at den blir forandret.
I håndballens europacup er det også slik at de lagene som ikke makter å komme gjennom nåløyet til champions league i kvalifiseringsspillet, automatisk går inn i EHF-cupen - den som Storhamar deltar i nå.
I det innledende puljespillet i champions league går de to beste lagene i hver pulje videre, mens treerne hopper inn i cupvinnercupen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00