HAMAR: Når det er sagt, gikk det mest nedover i første omgang. 21 misser i form av dårlige pasninger og svake avslutninger, sier alt om hvor dårlig hjemmelaget var i første omgang.
Heldigvis hadde Byåsen en dårlig dag de også, så det ble ikke mer enn fire mål under på Storhamar.
Anja måtte hvile
Likevel blir det ikke så ille når vi teller opp til slutt.
26-28 mot Byåsen høres ålreit ut.
Men dette var en dag Storhamar burde benyttet bedre.
Trønderne var nemlig ikke bedre enn at Storhamar kunne brutt Byåsen-barrieren og slått dem for første gang.
I andre omgang hadde Storhamar Byåsen på gaffelen.
Forspranget på fire mål ble spist opp. Med publikum i ryggen var det egentlig bare å kjøre på videre.
Dessverre var dette akkurat da Anja Edin begynte å bli sliten. Playmakeren hadde gjort mye bra, men trengte en hvil.
Og så satte Byåsen av Ida Alstad og lot Raja Tuomi få sjansen til å styre i angrep.
Slitne hoder og bein gikk da i fella som Tuomi satte opp. Storhamars forsvar hadde da vært flinke til å støte ut en periode, men Tuomi lokket dem ut og slapp i stedet fine innspill. Og ved neste anledning da Storhamar var forsiktige med å støte, klinte hun til selv.
Og så var det plutselig fem mål opp igjen.
Mye å gå på
Det hører med til historien at Arne Senstad prøvde seg med Izabela Duda en kort periode i første omgang, men fikk til svar at den polske storskytteren fortsatt ikke er i toppform.
Det hører også med til historien at Kamilla Sundmoen spilte en sjeldent dårlig kamp.
Og som sagt så er ikke Anja Edin bedre trent foreløpig enn at hun må hviles innimellom.
I tillegg var kantspillet gjennomført svakt kampen gjennom.
I sum ganske mange negative faktorer.
Som, hvis man ønsker, kan vinkles positivt. For eksempel med å si at Storhamar har mye mer inne.
Trenger stabilitet
Jeg tenker i hvert fall at Storhamar nærmer seg mer og mer. Og at de kunne vunnet denne kampen hvis de hadde hatt en litt bedre dag.
Jeg tror også Byåsen ser at det ikke er lenge før de går på en smell her.
Kanskje kan det skje i returkampen i Trondheim senere i vinter.
Kanskje kan det skje i sluttspillet, hvis lagene møtes der.
Fram til da handler det om å få inn mer stabilitet i laget for Storhamar. For ikke bare er det mye variasjon fra kamp til kamp, men prestasjonene varierer også for mye i en og samme kamp.
Kanskje handler det rett og slett om kvalitet. At det faktisk noen ganger er tilfeldighetene som får råde. Kanskje har det med det mentale å gjøre. Og kanskje skyldes det at laget totalt ikke er i fysisk god nok form.
Noen spillere er selvsagt bra trent og i god fysisk form, men så god som Anja Edin var i perioder i går, er det klart at laget svekkes når hun må hvile.
Savner Duda
I tillegg blir det viktig å få Duda i slag igjen.
Storhamar var for lite truende fra distanse mot Byåsen. Anja hadde noen fine skudd og Betina Riegelhuth det samme. Men savnet av en skikkelig steinkaster er merkbart.
Når Duda er på plass vil det også gjøre det lettere for Storhamar å bryte gjennom med innspill og rene gjennomløp, rett og slett fordi forsvaret må ha stort fokus på å stoppe langskuddene hennes.
Når Byåsen teller opp status etter denne kampen, vil de også si at de har mye å gå på. Særlig etter den svake første omgangen deres også. Men hvis Storhamar får på plass alt sitt, vil Arne Senstads mannskap fort kunne bli Larviks førsteutfordrer i sluttspillet.
Og selv om Larvik er en umulig oppgave for alle de andre norske lagene, bør det være et mål å bli en god nummer to for Storhamar.
Potensialet ligger der nemlig nå.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.