I kveld er det ny såkalt sølvkamp i håndballens eliteserie når Byåsen kommer til Prestrudhallen.

Kamilla Sundmoen pådro seg et brudd i hånden på landslagssamling og er ute av spill i fire til seks uker. Sist hun var skadet, brukte Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson vekselvis Martine Hovden (22), Tonje Enkerud (19) og Linn-Marie Birkeland (23) i rollen. Slik kan det bli nå også.

Martine Hovden

- Hvis jeg får rollen, må jeg gjøre det jeg er god på, sier Martine.

Når HA-sporten spør hva det er, tar Linn-Marie Birkeland ordet:

- Hun er kjempegod på å komme i fart, og har et bra skudd, fastslår «Limma».

Martine Hovden kom til Storhamar fra Fredrikstad foran denne sesongen, og hun har merket at det har vært en stor overgang.

- Jeg hadde nok sett for meg å sitte mer på benken i starten, men ble jo kastet i det med en gang. Jeg synes det går bra på trening, men sliter med å ta det ut i kamp. Det kommer nok etter hvert, og jeg føler meg tryggere nå, sier hun.

Tonje Enkerud og Linn-Marie Birkeland har også bekledd rollen som midtback. Selv om «Limma» i de siste kampene har blomstret på venstrekanten, er hun et alternativ i midten for å løse opp hvis Storhamar begynner å trøble. En slik rolle fikk hun da det stokket seg i seriekampen mot Oppsal.

Storhamar lå under med 2-10 da Linn-Marie Birkeland kom inn i playmakerrollen. Hun banket inn seks mål, løste forsvarsoppgavene på en strålende måte da Storhamar snudde kampen.

- Trives å være involvert

- Tidligere var jeg bakspiller, og jeg spilte også mye i den rollen forrige sesong. Men siden jeg ikke er så veldig høy, er det blitt vingspill etter hvert. Jeg trives med å være involvert, og jeg trives med å ha mer ansvar og spiller gjerne i midten, sier Linn-Marie Birkeland.

- Blir det seriesølv, forresten?

- Det er langt fram til det. Vi har spilt veldig varierende. Vi kan slå de beste, men også tape for de dårligste i serien, så nå tar vi en kamp om gangen og har fokus på oss selv, sier Limma.

Foran kveldens kamp ligger Tertnes på sølvplassen med 21 poeng. Storhamar har også 21, mens Byåsen har 20 poeng.

Maja Jakobsen fikk seg en smell i nakken mot Tertnes og hoppet av landslagssamlingen, men var i trening igjen mandag. Da valgte trener Finnsson å hvile tre av de andre landslagsaktuelle: Betina Riegelhuth, Stine Lidén og Tonje Enkerud, som alle er klare til kveldens viktige kamp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.