Spiralbrudd betyr at det er luft mellom bruddflatene, noe som gjør det nødvendig med kirurgisk inngrep med nagler og stålskinner for å bringe bruddflatene nærmere hverandre. Dette medfører fire uker med gips i første omgang, og etter det må stålskinnene fjernes.
- I og med at bruddet var såpass komplisert, blir jeg borte fra håndballen i alle fall de fire ukene jeg skal gå med gips. Etter at gipsen er fjernet må jeg få ut igjen skinnene og da går det kanskje fort noen uker til. Hvor mye tid det dreier seg om har jeg ikke fått noen beskjed om ennå, sier Kamilla Sundmoen som har vært maksimalt uheldig med landslagssamlingene sine. Tre landslagssamlinger har endt med tre lengre spilleopphold.

Ser positivt på det

Men Kamilla Sundmoen er ikke Kamilla Sundmoen om hun ikke finner noe positivt i situasjonen også:
- Trøsten er at jeg fortsatt kan trene løping og styrke. Skaden sitter i venstre hånd som ikke er skuddhånda. Selv om det ryker en del seriekamper, har jeg godt håp om å være tilbake til sluttspillet, sier hun.
Om skadene sier hun dette: - Dette er en skade som ingen kan noe for, men jeg innrømmer at tre langtidsskader på to år er nok. Neste år må det bli bra. Mentalt fikser jeg dette. Det verste blir å se kampene. Da merker jeg hvor kjedelig dette er.
Skaden får ingen konsekvenser for karrieren. Verre hadde det vært om hun hadde pådratt seg en ny skade i beina.

Lider med Kamilla

- Da hadde det vært verre å tenke fortsettelse av karrieren, sier hun.
Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson synes synd på Kamilla:
- Hun har lagt ned mye arbeid for å komme på et nivå som kvalifiserer henne for landslagssamlinger og hun har jobbet seg tilbake mange ganger. Vi må støtte henne. Hun er en utrolig type.
Han roser også spillergruppa: - Vi klarte oss bra i de fire kampene hun sto over før jul, jeg regner fortsatt med at vi skal være med å kjempe om sølvet, selv om spillerstallen er smalere, sier Finnsson som har skværet opp med klubben etter en litt klønete uttalelse etter Tertnes-kampen.
- I skuffelsens øyeblikk falt ordene litt feil. Jeg har hatt samtaler med daglig leder Erik Stensrud og sportslig leder Atle Bronkebakken og forklart hva jeg mente og det var at vi burde ha mer fokus på kampene vi skulle spille i stedet for å fokusere på seriesølvet. Vi har så aldeles ikke tenkt å gi oss i kampen om andreplassen i serien, selv om vi må klare oss uten Kamilla Sundmoen i noen kamper framover, sier han.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00