HAMAR: Våren 2004 tapte Byåsen 27-21 for Nordstrand i semifinalen i sluttspillet. I den påfølgende bronsefinalen røk Byåsen med 42-23 for Larvik, og det er Larvik som har stanset Byåsens muligheter for et sluttspillmesterskap siden. Som regel har de to lagene møtt hverandre i selve finalen, men for to år siden sa Larvik farvel til Byåsen i semifinalen.
Med andre ord: Storhamar kan notere seg for et aldri så lite brudd i håndballhistorien hvis de sender Byåsen ut av sluttspillet i ettermiddag.

Aldri vært jevnere

- Jeg har følelsen av at vi kan greie dette, og det hadde vært utrolig gøy. Styrkeforholdet mellom oss og Byåsen har aldri vært jevnere, fastslår Kamilla Sundmoen, som avgjorde det første møtet med sitt straffekast i kampens siste sekund (27-26).

Psykisk overtak

- Vi fikk et psykisk overtak med måten vi vant på i Prestrudhallen, men alle må være 100 prosent skjerpet skal vi greie det. Jeg har sett 2. omgangen vår på video, og det er mye vi kan forbedre. Vi gjorde for mange slurvefeil etter hvert som vi ble slitne i hodet. Det kostet mye å stå så bra i forsvar og spille så lange angrep som vi gjorde i 1. omgang. Da var vi disiplinerte; holdt ballen i gang og ventet på de gode sjansene. I tillegg sto vi veldig godt i forsvar.

Larvik neste

- Presterer vi to slike omganger i dette returoppgjøret, er jeg ganske sikker på at vi slår dem.
- For så å bli slått ut av Larvik i semifinalen?
- Ja, jeg har sett det, men vi hadde møtt Larvik i finalen uansett, kommer det kjapt fra Storhamar-kapteinen.

Spilles på Sistranda

Dagens kamp spilles i Frøyahallen som ligger på tettstedet Sistranda med 714 innbyggere.
- Hvor det ligger, aner jeg ikke. Vi skal bare dit for å spille en håndballkamp, sier Sundmoen.
Etter som hallene i Trondheim er stengt i palmehelgen, ønsket Byåsen å spille kampen på Frøya.
Byåsen har spilt europacup i Frøyahallen tidligere, og klubbens ledelse mener å kunne fylle opp hallen med ferierende trøndere.

Busstur på 14 timer

For Storhamar betyr flyttingen av kampen noen ekstra utgifter, men det får de i følge klubbens daglige leder, Erik Stensrud, dekket av Byåsen.
Storhamar-gjengen reiste med buss i går ettermiddag. Når jentene er tilbake i Hamar etter 2 x 30 minutter med håndball, har de tilbakelagt nærmere tusen kilometer og sittet rundt regnet 14 timer i bussen.
HA-sporten tipper hjemturen kommer til å føles langt kortere hvis Arne Senstads jenter går til sluttspillet i Drammen 29.- og 30. april.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.