HAMAR: - Sportslig var det veldig viktig. Nå har vi mange spillere som er tett på landslag, både junior, ungdom og senior. For dem er det utrolig bra å få erfaringen med det å spille i Europa, på et høyere internasjonalt nivå. Det er en svært viktig drahjelp for å komme opp på det nivået som landslaget krever, sier Heidi Tjugum.

- For oss litt eldre var det viktig for motivasjonen, ler keeperveteranen.

12. eller 13. gang
Hun innrømmer at det var en nedtur da kneet ikke holdt hele veien til OL i Beijing, og da klubben også sa nei til E-cup, fryktet hun en tam sesong.

- Nå blir det mye lettere å pushe jern i resten av juni og juli, fastslår 34-åringen.
Tjugum skal ut i sin 12. eller 13. sesong med spill i europacupen, hun er ikke helt sikker på tallet, og har flust med erfaring å bidra med i det unge laget.
En gang har hun vunnet EHF-cupen med Viborg, og to ganger tapt den store finalen med den danske klubben, i Champions League.
- Spill i Europa er kanskje det største i klubbhåndball. Vi satset alltid mest på det med Viborg, serien kom litt bak.

- Høyt nivå
Storhamar skal spille i EHF-cupen, den tredje beste av turneringene. Tjugum advarer de som tror at det kun er i Champions League det er gode lag.

- De som ryker ut av kvalifiseringen til Champions League går over i EHF, og der er det mange gode lag. Byåsen havnet i EHF-cupen i fjor etter kvalifiseringen i Champions League, og det forteller mye om nivået. EHF-cupen er mer enn godt nok for oss i år, og noe som kan gi oss masse hjelp til å heve nivået vårt også i serien. Champions League hadde blitt hakket for tøft.

Gir motivasjon
Dersom laget klarer å vinne en runde eller to i EHF-cupen, tror Tjugum det både er en erfaring og noe som gir motivasjon til å trene enda mer.

- En ting er å reise med buss til Gjerpen enn onsdag, noe helt annet er å reise på tur til utlandet som et lag, lære litt om andre håndballkulturer. Både for lag og klubb er det noe som gir motivasjon til å satse videre.
Tjugum er svært glad for den hjelpen klubben har fått den siste uka.
- Egentlig trodde jeg det var kjørt da det ble nei. Det var selvfølgelig kjedelig, men jeg hadde forstått det fullt ut. Det går ikke an i risikere en hel klubb for å spille E-cup. Nå gleder vi oss bare skikkelig, fastslår Heidi Tjugum.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00