Lene Jøranli har blitt sjuk, og nå frykter Storhamar at hun har fått kyssesjuken. I kveld kan Heidi Tjugum dermed plutselig være førstevalg med en trening!
HAMAR: Tirsdag kom meldingen om at den 36 år gamle målvakten gjør sitt andre comeback i Storhamar, etter at hun ble mor for første gang i fjor.
Planen var at hun skulle sitte på benken mot Levanger i dag, bare det skulle motivere de andre jentene til å yte maksimalt mot trønderne.
I går kveld fikk hun sjokkmeldingen om at hun kanskje må vokte målet fra start, og spille mye.
- Oj. Jeg håper jeg ikke må spille. Jeg er sagt rett ut i elendig form. Den har aldri vært dårligere! Planen var at jeg ikke skulle på banen i det hele tatt, sier Tjugum.
To med kyssesjuken?
Storhamars eneste målvakt under Stine Lidéns studietur, Lene Jøranli, kunne i går kveld ikke trene. Hun hadde mistet stemmen og satt blek på tribunen etter hjemreisen fra Montenegro søndag.
Tirsdag ble det allerede klart at Linn-Marie Birkeland er ferdig for sesongen. Hun fikk konstatert kyssesjuken etter at hun hadde de samme symptomene som Jøranli nå sliter med.
En test i dag vil konstatere om den tidligere Toten-målvakten også har fått kyssesjuken.
- Det ser ikke bra ut for Lene. Fortsatt håper jeg hun starter kampen mot Levanger, men hvis det er kyssesjuken må jeg ta en prat med Heidi Tjugum. Jeg vet ikke om hun er innstilt på å spille så mye som det kan bli, forklarer Arne Senstad og legger til:
- Marlene Andersen er også med hvis Lene ikke blir frisk. Hun har spilt eliteseriekamp tidligere, så får vi ta det derfra.
Åpner for spill
Tjugum var på sin første Storhamar-trening mandag, og beskrev seg som støl etter ei halv trening i går.
- Det er artig når nå blir møtt med «halla bæssmor», ler Tjugum.
Hun håper Jøranli ikke har fått kyssesjuken, og er tilbake til kampene senere i uka. Selv om hun ikke hadde planer om å redde en eneste ball i kveld, skjønner hun situasjonen.
- Jeg får prate med Arne (Senstad), og høre hva han tenker. Forutsetningene endrer seg jo litt nå. Jeg skjønner at han kommer til å spørre hvor mye jeg orker å spille.
Tjugum var i utgangspunktet ikke aktuell for flere kamper for Storhamar denne sesongen. Hun har nettopp fått hjem mannen som arbeider i utlandet i lange perioder.
- Datteren vår er førsteprioritet, nå når mannen min endelig har kommet hjem, hadde vi planer om å feire påske sammen. Vi må rett og slett gripe sjansen når han er så mye borte. Samtidig gleder jeg meg veldig til Levanger-kampen, og få være med Storhamar-laget igjen. Bare jeg slipper å spille, ler 36-åringen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00