Hamar-jenta var kaptein på et lag med mange nye spillere fra tidligere mesterskap. At de endte opp med å ta bronse i danske Randers ser hun på som en suksess.
- Vi dro ned med fire som har vært med før. Resten var nye. Vi hadde et håp om å bli blant de fire beste som betyr plass i VM neste år. Det klarte vi, sier Haugen, som har VM-gull og EM-bronse fra tidligere, til HA-sporten.

Svak åpning

Laget åpnet turneringen svakt, ble nummer fire i gruppen og gikk akkurat videre. Så fulgte et godt mellomspill, før Spania ble beseiret i kvartfinalen.
- Ungarn (som slo Danmark i finalen) er gode. De har fått med seg en rik onkel, og vært samlet i 40 døgn. Vi spiller ikke resten av året, og trenger litt tid til å få spillsystemer til å sitte, sier Haugen, som mener keeper Kjersti Beck fra Gjøvik var en viktig årsak til bronsen.

- Sandvolleyball-preg

I bronsefinalen vant laget på shoot out (straffer) mot Ukraina.
Om to uker venter World Games i Colombia.
- Vi har en liten drøm om gull der. Det er masse grener som ikke er med i OL som samles, så det blir på en måte et lite OL. Det blir superkult, og de ser på idretter der som muligens blir plukket opp til OL. Det har vært snakk om det med beachhåndball, men det blir ikke i 2016. Vi jobber for å få det som OL-gren etter hvert. Det har litt sandvolleyball-preg og jeg tror det kunne passet bra. Jeg tror det er mulig, sier Haugen som forteller om fulle tribuner under EM i Danmark.

Skal ut i regionene

Nå kommer de også til å sette sammen en gruppe, med to fra kvinnelaget, én fra herrelaget og representanter fra forbundet, for å utvikle sporten i Norge.
- Mange gjør veldig mye, men vi henger litt etter. Det første blir å få en aksept hos trenere, slik at de ser fordelen og ikke ser på det som en konkurranse til innendørs håndball. Mange tror det er en partyuke, men selv om vi bruker ferien fester vi ikke underveis.
29-åringen tror det er mye å overføre til «vanlig håndball».
- Hurtighet, spenst, raskt spill som må leses, koordinasjon. Det er mye å hente for håndballspillere, og nå vil vi prøve å komme oss ut i regionene og vise hva vi holder på med, sier Haugen.
PS! Martine Hovden fra Storhamar var også med i troppen.
PS2! På herresiden vant Kroatia foran Russland og Danmark. Norge ble nummer åtte.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.