Hamar-jenta var kaptein på et lag med mange nye spillere fra tidligere mesterskap. At de endte opp med å ta bronse i danske Randers ser hun på som en suksess.
- Vi dro ned med fire som har vært med før. Resten var nye. Vi hadde et håp om å bli blant de fire beste som betyr plass i VM neste år. Det klarte vi, sier Haugen, som har VM-gull og EM-bronse fra tidligere, til HA-sporten.

Svak åpning

Laget åpnet turneringen svakt, ble nummer fire i gruppen og gikk akkurat videre. Så fulgte et godt mellomspill, før Spania ble beseiret i kvartfinalen.
- Ungarn (som slo Danmark i finalen) er gode. De har fått med seg en rik onkel, og vært samlet i 40 døgn. Vi spiller ikke resten av året, og trenger litt tid til å få spillsystemer til å sitte, sier Haugen, som mener keeper Kjersti Beck fra Gjøvik var en viktig årsak til bronsen.

- Sandvolleyball-preg

I bronsefinalen vant laget på shoot out (straffer) mot Ukraina.
Om to uker venter World Games i Colombia.
- Vi har en liten drøm om gull der. Det er masse grener som ikke er med i OL som samles, så det blir på en måte et lite OL. Det blir superkult, og de ser på idretter der som muligens blir plukket opp til OL. Det har vært snakk om det med beachhåndball, men det blir ikke i 2016. Vi jobber for å få det som OL-gren etter hvert. Det har litt sandvolleyball-preg og jeg tror det kunne passet bra. Jeg tror det er mulig, sier Haugen som forteller om fulle tribuner under EM i Danmark.

Skal ut i regionene

Nå kommer de også til å sette sammen en gruppe, med to fra kvinnelaget, én fra herrelaget og representanter fra forbundet, for å utvikle sporten i Norge.
- Mange gjør veldig mye, men vi henger litt etter. Det første blir å få en aksept hos trenere, slik at de ser fordelen og ikke ser på det som en konkurranse til innendørs håndball. Mange tror det er en partyuke, men selv om vi bruker ferien fester vi ikke underveis.
29-åringen tror det er mye å overføre til «vanlig håndball».
- Hurtighet, spenst, raskt spill som må leses, koordinasjon. Det er mye å hente for håndballspillere, og nå vil vi prøve å komme oss ut i regionene og vise hva vi holder på med, sier Haugen.
PS! Martine Hovden fra Storhamar var også med i troppen.
PS2! På herresiden vant Kroatia foran Russland og Danmark. Norge ble nummer åtte.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00