Søndag ble Storhamar-jentene klare for eliteserien. Det var jubel og glede. Kamilla Sundmoen jublet også, men uten drakt. Et vondt kne utfordrer tålmodigheten – og kanskje framtida som håndballspiller.

– Nå har vi fått eksperter til å se på MR-bildene, og jeg er kjempespent på vurderingen.

Menisken har fått mye juling. I tillegg har Sundmoen slitt med båndskader.

To år igjen av kontrakten

– Jeg føler meg ikke ferdig som håndballspiller, og har lyst til å fullføre kontrakten. Samtidig skal jeg fungere resten av livet. Jeg vil ha muligheten til å gå på ski, og leke sammen med dattera mi.

Hun har to år igjen av kontrakten med Storhamar.

– I hodet er jeg innstilt på å spille videre. Så få vi se hva ekspertene sier om kneet. Jeg vet ikke når jeg får svar. Jeg vil ikke mase for mye, sier Storhamar-spilleren.

Kamilla Sundmoen forteller at hun er lei skader.

– Jeg vil jo gjerne bidra for laget. Det er kjedelig å sitte på tribunen. Det er blitt mye alternativ trening, og det er kjedelig, men samtidig gjør det meg sterkere. Jeg trener det jeg kan, sier 30-åringen.

Kamilla Sundmoen synes det er stor stas at Storhamar er tilbake i eliteserien etter en imponerende sesong i 1. divisjon.

Mer trøkk

– Det sier seg sjøl at det blir mer trøkk rundt kampene når vi skal møte Byåsen og Larvik igjen. Publikum har vært kjempeflinke til å møte opp. Nå blir det flere høydepunkter, og jeg håper det kommer enda flere for å se på oss.

30-åringen mener det er veldig stor forskjell på 1. divisjon og eliteserien.

– Det er større tempo, tøffere dueller og generelt høyere nivå. Vi må opp i intensitet, også på trening. Vi må være skjerpet hele tida, sier Kamilla Sundmoen.

– Veldig spent

Det er ikke bare Sundmoen som er spent på den nye vurderingen. Trener Arne Senstad er også spent.

– Det hadde vært fantastisk å få henne tilbake 100 prosent. Jeg har hatt vondt av henne i det siste. Kneet plager henne skikkelig. Kamilla er ekstrem i stilen, og derfor må alt være i orden. Nå får vi høre hva ekspertene sier, og om de råder henne til å fortsette. Hun skal ha et liv etter håndballen også. Det er et viktig hensyn å ta.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00