HAMAR: Dette bekrefter sportslig leder Atle Bronkebakken.
- Vi har kontakt med en keeper som ønsker seg til Storhamar. Det er en rutinert målvakt, med toppserieerfaring fra Norge og utlandet. Men jeg kan ikke gå ut med noe navn nå, både av respekt for henne og hennes nåværende klubb, sier Bronkebakken.
Han håper å komme i mål med keeperen snart, kanskje allerede i slutten av neste uke.
- Men det kan også ta lengre tid. Det er snakk om å få på plass en totalpakke. Vi har sendt ut cv`en hennes til flere av våre samarbeidspartnere og forsøker å skaffe en jobb ved siden av. I tillegg er hun på ferie, så det kan drøye litt lenger, sier Storhamar sportslige leder.
HA-sporten har tidligere spekulert i om Lene Rantala er en kandidat til keeperplassen, men Bronkebakken avviser at hun er et tema nå.
- I den saken er det opp til Rantala. Larvik vet om oss, men sånn vi forstår det ønsker de å beholde henne. Akkurat nå er det ikke et tema, men vi skal selvsagt være på banen hvis det åpner seg en mulighet.
Daria ute et halvt år
I går ble det klart at skaden til Daria Boltromiuk var alvorlig. Hun skulle etter planen gjennomføre en operasjon i går.
Det er snakk om en delvis avrevet akilles, og omfanget er beregnet til mellom fire og seks måneder.
- I beste fall er hun tilbake mot slutten av sesongen. Først er det snakk om tre uker med gips, så tre uker med skinne. Så vil det jo komme an på opptreningsperioden, sier Bronkebakken.
- Lim i forsvaret
Når det gjelder erstattere, er det for så vidt ikke noe nytt at Nina Arfinnsdottir er aktuell for klubben. Men Boltromiuks skade gjør det nok ekstra viktig å få den tidligere Storhamar-spilleren på plass.
- Begge parter har veldig lyst til å få til en løsning. Vi ser på henne som et lim i forsvaret.
Fram til jul skal Arfinnsdottir fullføre studiene i Trondheim.
- Hun vil måtte pendle en del. Vi ser for oss en løsning der hun trener med oss et par ganger i uka, og kanskje med Byåsen i Trondheim. Vi håper å få det på plass neste uke.
Arfinnsdottir blir med laget på treningsleir til Bjørnesund i dag, der det også står ting som overlevelsesteknikk på programmet.
Nær enighet med Betina
Klubben håper og tror også at de kommer i havn med underskriften til Betina Riegelhuth over helgen.
Det første utkastet er forbedret, og Bronkebakken forsikrer om at partene ikke er langt fra hverandre.
- Betina har vært ganske opptatt i sommer, med beach-VM og ferie. Nå er hun på landslagssamling, men vi har et håp og en ambisjon om å komme i mål når hun er tilbake i Hamar over helgen.
Amatørkontrakt med trio
Klubben lar døra stå åpen for både Tove Elisabeth Rise og Marita Brennodden. De to kantspillerne har begge vært gjennom fødsler.
- Tove Elisabeth har sagt seg villig til å gjøre et helhjertet forsøk. Hun er en ressurs i miljøet og døra står åpen om hun klarer å komme tilbake.
- Det samme gjelder Marita. Hun er lokal og det ville vært artig om hun kom tilbake. Hun har fått klar beskjed om at hun kan være med å trene, men hun vet hva det koster og vurderingen er opp til henne.
Det er også klart at Storhamar velger å skrive amatørkontrakter med Ane Emilie Søbstad, Sara Haugli og Gyda Sogn.
- Det er kontrakter uten godtgjørelse, men det er et signal om at vi ønsker å gi dem sjansen til å utvikle seg. Dette er nytt i Storhamar. Vi ønsker å gjøre det sånn for kanskje å vise de nedover i rekkene at det er mulig, sier Bronkebakken.
Et tegn på at det gror godt nedover i klubben, er at Kristin Høybakken i går ble tatt ut på LK94-landslaget til samlingen i Drammen 12.- 15. august.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00