Storhamar tar sin første seier for sesongen i årets Grundigliga etter en solid forestilling. Spørsmålet var i hovedsak hvor stor seieren skulle bli.

- Vi avgjør kampen i løpet av 12 første minuttene av andre omgang. Det er nesten helt feilfritt fra vår side. Da er det rock'n'roll og slik vi ønsker å framstå. Vi er aggressive bakover og setter fart framover. Da kjører vi et tempo som Halden ikke henger med på. Jeg synes vi jobber godt hele vegen, sier Storhamar-trener Arne Senstad.

- Jeg synes jentene svarte på utfordringen. Det er mange som melder seg på i dag og vi fikk rotert litt på laget. Jeg synes også de som kommer inn gjør en god jobb. Halden byr opp til kamp, men vi er gode i dag, mener Senstad.  

Han synes at publikum fikk valuta for pengene søndag. 

- Jeg synes definitivt vi var med og underholdt publikum i dag. Nå håper vi de kommer tilbake onsdag for å se oss slå ut Larvik av cupen. Det er på tide at noen gjør det, sier Senstad. 

Første omgang

Storhamar åpnet kampen best og gikk tidlig opp i en 3-1 ledelse. Halden har imidlertid kommet mer inn i kampen med gode angrep og godt keeperspill og utlignet flere ganger. Storhamar har klart å etablere en tomålsledelse etter et kvarter er spilt av førsteomgang.

Etter at Halden kom mer inn i matchen har hjemmelaget tatt tak og etter 19 minutter sørger Lise Binger for Storhamars femte strake scoring.  

Både Storhamars Stine Linden og Rikke Marie Granlund i Halden-buret har levert gode redninger for å holde sitt lag i kampen. Seks minutter før pause reduserer Halden til 12-10 og nærmer seg mot slutten av omgangen. Storhamar kommer seg til gode muligheter og ledelsen burde strengt talt vært større. 

Mot slutten av omgangen renner det plutselig inn begge veger. Godt kontringsspill av Halden som svarer hver gang Storhamar setter ballen i nettet. Storhamar gikk opp i en tremålsledelse snaue minuttet før pause med en god Lise Binger. Det siste som skjer i omgangen er at Kamilla Sundmoen setter inn straffe og øker ledelsen til fire mål og fastsetter pauseresultatet til 16-12.

- Jeg synes jentene er flinke i førsteomgang. Vi er ikke like gode i forsvar som vi pleier, men jeg håper det gode angrepsspillet fortsetter i andre omgang. Vi vil justere litt i pausa og kline til i andre omgang, sier Storhamar-trener Arne Senstad

ANDRE OMGANG 

Storhamar har vært best i førsteomgang og leder fortjent til pause. Storhamar startet som de sluttet førsteomgang og øker ledelsen i første angrep. Hjemmelaget har åpnet andre omgang suverent og scoret de tre første målene i omgangen, selv om utvisning. 

Stine Linden har stoppet alt av skudd i andreomgang. Etter 11 minutter av omgangen har bortelaget til gode å score på Storhamars sisteskanse. Så langt har hun en redningsprosent på 50. Så etter 12 minutter kom Haldens første scoring i andre omgang. Storhamar leder med ti mål og dominerer på hjemmebane. 

Arne Senstad gir Stine Liden en pust i bakken halvveis ut i andre omgang. Maria Jetvik Aarstad får dermed muligheten mellom stengene. 

Etter 20 minutter av andre omgang har Halden kommet seg litt etter at Storhamar gikk ut i et forrykende tempo i starten av omgangen. Ledelsen er fortsatt på ti poeng. Storhamar cruiser allikevel mot årets første seier i comebacket i Grundigligaen. 

Med ett minutt av matchen er det trampeklapp og trygg ledelse for Storhamar som har dominert matchen til tross for en liten måltørke mot slutten av kampen. 

Storhamar vinner kampen fortjent og var spesielt gode i starten av andreomgang. De gikk ut i et forrykende tempo som Halden aldri klarte å matche. Stine Linden ble kåret til kampens beste spiller etter å ha holdt nullen i andreomgang i over 11 minutter. 

Før kampen

Storhamar jakter sin første seier i seriespillet denne sesongen da de tar i mot Halden i Boligpartner Arena klokken 18.00. Dette er den tredje kampen i årets Grundigliga for Storhamar som har møtt tøff motstand så langt i topplagene Larvik og Glassverket.  

- Vi hadde kalkulert med at det kunne bli null poeng på de to første kampene. Jeg blir skuffet om vi ikke slår Halden i dag. Det er to poeng som gjelder for oss i dag, sier Senstad. 

I tillegg håper han at Storhamar-damene viser seg fram på en bedre måte i Boligpartner Arena. 

- Jeg forventer at flere melder seg på. Vi er ikke helt der vi skal være og nå må vi komme i gang. Jeg ønsker å se mer av det vi har øvd på og at hele laget står mer samlet, forteller Senstad. 

Storhamars lag: Stine Liden, Kamilla Sundmoen, Gabriella Juhasz, Malene Aambakk, Hilde Engset, Elise Skinnehaugen, Ellen Marie Folkvord, Astrid Mjøen Holstad, Linn Marie Birkeland, Tonje Enkerud, Maria Jektvik Aarstad, Lise Løke, Lise Binger, Betina Riegelhuth. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00