– Det er vanskelig å si hvor mye arbeid vi har lagt ned. Jeg vil kalle det veldig krevende, forklarer styreleder i Storhamar Håndball Elite, Øystein Holtet.

For ett år siden var det krisetilstander i Storhamar, som også ble degradert til nivå to i norsk håndball på grunn av den elendige økonomiske situasjonen.

– Vi hadde en håpløs situasjon for ett år siden. Da hadde vi, rundt 1. juli, en negativ egenkapital. Vi skyldte netto 3,7 millioner kroner, og det var så mye at det ikke var noe å håpe på å få lisens da. Men så har vi klart, gjennom diverse aktiviteter, økt sponsorsalg, innsamlingsaksjoner og jobb inn mot kreditorer, å redusere gjelden, sier en stolt styreleder. 

Gjelden ned to millioner

Han er veldig takknemlig for jobben alle i klubben har gjort for å snu den vonde trenden.

– Totalt, ved årsskiftet, hadde vi redusert den negative egenkapitalen til 1,7 millioner kroner, forklarer Holtet.

Han er veldig fornøyd med at klubben nå fikk tildelt lisens i den første tildelingsrunden, noe ti av 24 klubber ikke klarte. 

Selv mener Holtet at Storhamar har hatt god kontroll på kravene fra håndballforbundet.

– Ja, veldig. Vi har hatt god kontroll på alt som har hatt med krav, dokumentasjon og det som skulle legges ved søknaden, forklarer Holtet, som er klar over at klubben er underlagt strenge krav fra forbundet.

Strenge krav til klubben

I lisenstildelingen skriver forbundet at Storhamar får tildelt lisens under «skjerpet overvåking», noe som vil si at de er pålagt å følge sju underpunkter.

Klubben må blant annet følge de pålegg og møter som framkommer som følge av klubbens lisensstatus, sende inn kvartalsregnskap, ikke pådra seg økte kostnader uten at disse er forhåndsfinansiert, og klubben har ikke anledning til å tegne profesjonelle spillerkontrakter uten godkjenning fra forbundet.

– Det må vi overholde, og det ser vi egentlig ganske positivt på, forteller en positiv styreleder.

Denne sesongen har klubben budsjettert med et overskudd på rundt 500.000 kroner. Det vil sende klubben et stykke mot positiv egenkapital. Holtet forteller at de ikke tror de vil bli kvitt all gjelden i løpet av sesongen.

– Nei, i fjor var det krisepakker og innsamlingsaksjoner, og vi kan ikke holde på med det hvert år, forteller han til HA-sporten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00