Ovennevnte utsagn fra den amerikanske forskeren og arkitekten Richard Buckminster Fuller er nok et subjektivt utsagn, men etter onsdagens kamp mot Njård kan jeg si meg helt enig.

Sinnsstemningen vår avgjør mye i livet vårt, og jeg er sikker på at når vi bruker all den energi vi har inne i oss positivt, kan vi oppnå resultater vi på forhånd hadde trodd var umulig. Etter kampen kunne vi lese følgende i avisa: «Det så ut som jubelscener etter en cupfinaleseier». For oss har den siste perioden vært en slik seier. Etter å ha fått en trøkk i trynet av nettopp Njård i seriekampen tidligere denne måneden var vi denne uken steinklare for revansje. Og hver duell, hvert skudd, hver pasning ble for oss en finale. Og for hver finale vi kom seirende ut av var det klare jubelscener fra samtlige. (I gult i alle fall) Den sinnsstemningen kan ikke berøres. Men den er likevel herlig å ta innover seg, og ikke minst dele med andre.

Laginndeling
Denne uken har jeg mottatt noen spørsmål fra publikum. Noe jeg for øvrig setter stor pris på, og markerer ved nå å sette svaret på trykk.

Spørsmålet var:
- Når dere varmer opp med basketball før kamp så har alle på seg like gensere og like bukser. Hvordan vet dere da hvem som er på laget deres?
Det finnes jo vanlige inndelinger på et jentelag. Blondiner vs. brunetter. Inntrengere vs. bronselaget. Store pupper vs. små pupper osv. Dette er jo alle veldige synlige inndelinger, og du er aldri er i tvil om hvem som er på laget ditt. Denne uken har vi derimot funnet enda en ting som deler gruppen i to: De som er i et langvarig forhold vs. de nyforelska. For tro det eller ei. Dette syns også veldig godt. Nyforelskede er jo verdensmestere i tolking og analysering av små setninger, og ansiktsuttrykk. Til gjengjeld kommer de seg også unna alt. For når de kommer løpende inn i hallen 30 sekunder etter treningen har startet, med håret til alle kanter og med et herlig smil om munnen. Da er det jo ikke mulig for oss andre å bli sinna.

Utvikling
I dag gjester Marthes gamle klubb Nordstrand Prestrudhallen. Nordstrand er et lag som er blitt spådd en strålende sesong. Forsterkninger som Else Marthe Sørlie og Hanne Halén har nok en liten del av æren for dette. Det er mange likhetstrekk mellom Nordstrand og Storhamar. Det er to lag bestående av en god blanding av nye og gamle spillere. Begge lag har vunnet tre kamper og tapt én så langt i Postenserien. Det som derimot er en vesentlig forskjell, er innstillingen til kamp. Følgende utsagn sto i går skrevet på hjemmesiden til Nordstrand angående dagens kamp: «Hvilket lag "har dagen", hvilket lag er villig til å yte mest for å vinne og klarer Nordstrand å gjøre nødvendige mottrekk slik at Izabela Duda & Co. ikke får flyt?» Slike utsagn forteller meg mye om 99 % av personen bak ordene. Heldigvis er fokuset vårt annerledes. Mens Nordstrand skal sørge for at vi ikke får flyt, går vi i Storhamar inn i kampen med følgende fokus: Vi håper Nordstrand spiller sitt livs kamp. Vårt mål er ikke å gjøre de dårlige. Målet vårt er å være enda bedre enn Nordstrand når de befinner seg på sitt toppnivå. Da blir håndballen utviklet. Da utvikler vi spillere oss.

Vi gleder oss til årets første TV-sendte kamp i Prestrudhallen, og i den forbindelse har jeg noen hint til dere kommentatorer. Etter å ha sett en del TV-sendte fotballkamper er jeg nemlig full av håp før denne kampen. En av grunnene til det er landslagsguttas kamp mot Nederland. Her kunne vi se en av gutta våre skyte ca. 20 meter over mål, hvorav kommentatoren da sier:

- Bra trykk i skuddet. Riktig retning hadde det også. Vi håndballspillere forventer selvsagt samme optimisme hos Bredeli & co. under dagens kamp. Det finnes ikke dårlige skudd. Så lenge de har retningen...
Når det gjelder trykket skal vi lage dette i hallen sammen. Dette er dagen der vi kan vise hele Håndball-Norge at vi på Hamar er entusiaster. Vi tør, og trykker til - både på og utenfor banen. Vi sees!
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.