Ifølge standardkontraktene til håndballforbundet er spillerne fristilte når Storhamar nå har blitt degradert.

Likevel er det ingen spillere som har kontaktet NISO for å be om råd og hjelp til å terminere kontrakten.

– Vi har vært i kontakt med spillergruppa i Storhamar og tilbudt oss å bistå de som eventuelt ønsker det, men så langt er det ingen som har kontaktet oss, sier Joachim Walltin.

NISO-lederen følger håndballkrisen i Hamar på avstand, og har registrert at Storhamars nyvalgte leder, Øystein Holtet har slått fast at klubben står ved de avtalene som er inngått med både spillere og trenere.

Det er ifølge Walltin ingen selvfølge.

Kan kreve reforhandling

– Det er ikke bare spillerne som har mulighet til å reforhandle inngåtte kontrakter ved degradering. Klubben kan også kreve det, med en måneds varsel, forteller Joachim Walltin til HA-. sporten.

NISO-sjefen legger til at spillerne er fristilte, selv når klubben nå har signalisert at de ikke ønsker å reforhandle noen av avtalene.

– Det er flott at klubben gir spillerne trygghet på den måten, men det kan likevel ikke hindre spillere i å finne seg en ny klubb om noen ønsker det, sier den tidligere fotballspilleren.

Avventer situasjonen

Lederen forteller at NISO ikke kommer til å foreta seg noe før de eventuelt blir bedt om det fra noen av Storhamars spillere.

– Etter kontakten vi hadde med Hamar-klubben har vi skjønt at jentene er midt inne i ferieavvikling, og det er derfor for tidlig å si om NISO blir involvert eller ikke, sier Walltin.

Senstad går foran

Storhamar-trener Arne Senstad var førstemann ut til å fortelle at han kommer til å forsette som sjef for jentene fra Hamar vest, selv om forbundet sendte laget ned en divisjon.

Den nyansatte treneren uttalte følgende til HA-sporten lørdag 4. juli: «Jeg blir overrasket om det er noen i det hele tatt som stikker av. Jeg føler de fleste er der jeg er,» kommenterte Senstad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00