I skrivende stund befinner vi oss i Polen, eller "in the woods" som Arne kaller det. Treningene er mange og når du trener tre økter daglig er kosthold en viktig faktor. Arne ville markere dette og tok et møte med oss tidlig i uka for å understreke nødvendigheten av riktig kosthold.

- Dersom dere ikke tar dette seriøst vil dere se ut som 15 brødhuer til slutt!
Da vi kikket rundt oss, kunne vi derimot telle 16 jenter. Det eneste vi klarte å tenke på etter dette var åpenbart:
- Hvem av oss var den heldige utvalgte som ikke ville blitt et brødhue?
I tillegg til at sjefen er opptatt av kosthold har vi også lagt merke til hans helt unike konkurranseinstinkt under oppholdet. Da vi skulle spille fotball til oppvarming her om dagen uttalte han:
- Dere som vil være med på vinnerlaget... med meg, kommer over på denne banehalvdelen. Det må vel være lov å si at han ble litt lang i maska da samtlige spillere stilte seg opp på motsatt banehalvdel - klare til å vinne over sjefen, men selvtilliten hans er det ingenting å si på...

Grusetryne...
Etter mye trening og konkurranser med coachen (som lovte å betale meg godt for å skrive at han slo «alle» i bordtennis) har vi også fått en del tid til å bli kjent med hverandre utenfor banen. Stine Lidèn og Betina Riegelhuth er navn som så absolutt er verdt å nevne denne uken. Stine er en svært så utadvent type, men ville gjerne ha noe avklart med oss i plenum. Hun har nemlig en sort strek, bestående av grus på nesa. Denne streken har vært årsak til hennes kallenavn «grusetryne» i de 15 åra den har eksistert etter en sykkelulykke... Vi andre lo godt da hun fortalte det, og hun tenkte nok at etter denne åpenheten var humoren rundt grusetryne over. Tabben var at hun fortalte historien på norsk. En kort stund etter at storyen var ute hørte vi Iza på god engelsk fortelle Stine at hun gjerne burde fjerne den pennestreken hun hadde på nesa.

Grusetryne var igjen et faktum...

Kjærlighetsdiskusjoner
Betina på sin side har slitt med litt andre personlige ting under oppholdet. Betina er nemlig singel for tiden, og mens alle andre diskuterer sine nåværende kjærlighetsliv, har Betina kun noen rustne fortellinger å hoste opp. Dette har selvsagt ført til en del frustrasjon for jenta fra Ski, og en dag fikk hun rett og slett nok og uttalte med sinnastemmen:

- Nei seriøst asså... Nå går jeg på do, og når jeg er ute igjen skal disse kjærlighetsdiskusjonene være over!
Da Betina svært så håpefull kom ut igjen ble hun møtt med et fantastisk kompliment fra Kamilla Sundmoen:
- Betina, så fine øredobber du har!
Vi andre kunne se Betina stråle opp.. I ca. 2 sekunder. Etter det fullførte nemlig Kamilla setningen: - Har du fått dem av typen din eller?

Samisk og totnisk
Vi koser oss på tur, og sosialt sett er gruppa blitt en kjempegjeng. Vi er så og si blotta for pinlige situasjoner i og med at selvironien er så høy hos alle mann. Og for at dere lesere ikke skal tru denne spalta kun går med på å disse mine medspillere, kan jeg godt hive inn meg selv i dette og si at jeg under oppholdet nok kunne innehatt hovedrollen i tv-serien «The Julekalender». Det går i norsk, polsk, samisk (pga Samen/Anette) og veldig gebrokken engelsk. Utfordringen er selvfølgelig kommunikasjon i forsvarsspillet, og gjerne når det står fire jenter med fire forskjellige språk rett ved siden av hverandre. Undertegnede og Betina hadde store konsentrasjonsproblemer etter at vi "valgte" å kommunisere på engelsk:

- I have the utespiller, you står innside with the strek... Det er ikke like lett å huske på hvem som er samer, polakker eller totninger på laget... Dermed er vi sikre på at vi står for god underholdning i år, både når det gjelder håndballmessig og språklige prestasjoner på banen...

We vil take the GULL
I dag spiller Norge finale i OL mot Russland. Etter ettmålsseieren mot Sør Korea kan Marit Breivik nå sikre seg sitt første gull i OL. Fra Polen krysser vi det vi har av kroppsdeler og heier høylytt. Heia Norway, we håper vi take the GULL!!!

Ukens sitat: - Hvis dette hotellet har fått stjerne, må det være pga potetgullet... ( Bent)
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.