HAMAR: Serieforeningen i håndball har ifølge daglig leder Arild Østeby, ikke en konkret oversikt over hvilke forsikringer klubbene har.

- Jeg tror de fleste eliteklubbene mer eller mindre har en slik avtale på plass. Jeg sier mer eller mindre, fordi det har vært en usikkerhet om hvilke spillere som skal ha en slik ordning, sier Østeby.
Utfordringen i håndball i forhold til for eksempel fotball, er at det ikke finnes en standardavtale som alle spillere må ha, som blant annet regulerer en minstelønn.
Menge håndballspillere har ikke noen lønnsmessig fordel av å spille i eliten, men reglene sier likevel at alle utøvere i samme prestasjonsgruppe, eller personer som gjør samme type arbeid, skal ha lik forsikring.
- Det har pr. i dag ikke alle klubber, sier Østeby.
Serieforeningen har arbeidet for at alle klubbene skal skaffe seg gode yrkesskadeforsikringer, og han ser det som en mulig del av lisensgrunnlaget i løpet av noen år.
- Det er lovpålagt av myndighetene, og det er myndighetene som kontrollerer dette, men det er noe håndballforbundet også kan jobbe mer med, fastslår Østeby.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.