Storhamar rykket ned fra eliteserien forrige sesong på grunn av dårlig økonomi. I stedet for å deppe i lang tid tok spillerne og trener Arne Senstad opp hansken og begynte på den lange veien tilbake til toppen.

Med 32-25-seier over Njård søndag kveld kunne Storhamar-jentene igjen kalle seg eliteseriespillere.

Tøff vei tilbake

- Det er utrolig moro å rykke opp, sier Tonje Enkerud, som med sine seks nettkjenninger ble kåret til Storhamars beste mot Njård.

Det har vært et stort forventningspress på laget, men de gule og blå fra Hamar vest har levert. 

De har kun avgitt ett poeng i årets 1. divisjon. Storhamar-jentene har vært suverene og leder serien med fem poeng.

- Jeg er imponert over det nivået jentene har holdt denne sesongen. Til tross for mange skader har de alltid funnet veier til seier, sier trener Arne Senstad etter kampslutt i Oslo.

Kunne ikke juble umiddelbart

Men Storhamar-spillerne kunne ikke juble for opprykk med en gang. Etter at spillerne hadde takket de tilreisende tilskuerne for støtten gikk veien videre inn i garderoben for å følge med på kampen mellom Fana og Flint Tønsberg. Med Fana-seier ville opprykket være i boks.

Da meldingen kom om at bergenserne ledet med fire mål tre minutter før slutt begynte de gulkledde å kjenne lukta av eliteseriespill. Og da sluttsignalet gikk og Fana hadde slått tabelltreer Flint 28-22 sto stemningen i taket.

- Det er fantastisk dette har vi ventet på hele sesongen, sier Lise Binger.

Storhamar stilte med følgende lag: Stine Lidén, Maria Jektvik Aarstad (målvakter), Malene Aambakk, Elise Skinnehaugen, Tonje Enkerud, Tina Engan, Kristin Høybakken, Emma Skinnehaugen, Lise Løke, Lise Binger, Thea Tangnes og Aleksandra Kobylecka.

Saken oppdateres.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00