Da Storhamar ble degradert fra eliteserien våren 2015, hadde Arne Senstad akkurat skrevet under som ny hovedtrener i klubben.

Og situasjonen var mildt sagt kritisk.

Dette ble vist i torsdagens episode av «Veien tilbake» på h-a.no.

Han så for seg en tøff sesong, men han viste at det var et lys i den andre enden av tunnelen.

– Jeg kjente spillergruppen, selv om det var noen nye siden sist jeg var i klubben. Dersom jeg hadde lagt meg ned, kunne det gått galt. Jeg lovet spillerne ny hall, og så var det flere andre gevinster dersom vi sto sammen. Vi skulle få ny hall, nye folk inn, og så håpet jeg på en bedre struktur rundt klubben, sier Senstad.

viktig spiller

Han understreker viktigheten av Sundmoens videre satsing i gul og blå drakt.

– Hun er viktig for oss. Alle ser opp til henne. Derfor var det veldig viktig for meg at vi fikk med Kamilla videre. Mange identifiserer seg med både Kamilla og Storhamar. Miljøet vi har i Hamar er unikt, og jeg mener at det er helt unikt i Idretts-Norge, sier Storhamar-trener Arne Senstad til HA-sporten.

glad sundmoen

Kamilla Sundmoen synes det er stas å få vise fram det indre livet i Storhamar.

– Det har vært mange positive tilbakemeldinger, og så er det morsomt at folk får et innblikk i hvordan vi har det, sier Sundmoen, som setter pris på det Senstad sa i torsdagens episode.

– Jeg synes det er veldig tillitsfullt at han sa det han sa om meg. Han gikk foran og sa at vi skulle klare dette, så det er hans fortjeneste. Dersom noen gikk foran, ville resten følge etter. Og det skjedde. Vi er en fing gjeng, sier Sundmoen.

Hun tror på en god comeback-sesong i eliteserien.

– Jeg tror håndballinteressen er ganske god. Vi har fått god drahjelp av serien, og så har det vært mye positivt. Jeg håper og tror at det kommer mange på serieåpningen vår, sier hun.

– ekstremt viktig

Linn-Marie Birkeland, som selv hadde flere tilbud før fjorårets sesong, er klar på viktigheten av Sundmoens signatur.

– Det var ekstremt viktig at både Kamilla og Arne valgte å bli med videre – både for spillergruppen og publikum.

ikke bare kjeft

Senstad har tidligere snakket til HA-sporten om at han er forberedt på debatt rundt hans lederstil, og han innrømmer at han har gruet seg litt til premieren.

– Jeg ser at jeg har noe å gå på på sidelinjen. Men ofte når jeg kjefter på spillerne på banen, er jeg konstruktiv og gir ros etterpå, sier han.

I går holdt klubben kickoff på CC Stadion, der rundt 200 tilskuere hadde møtt opp for å vise sin støtte. Les mer på www.h-a.no!

Les også
SPORT Episode 1 av HAs dokumentarserie om Storhamar Håndball "Veien tilbake", er nå klar. Her kommer alt rundt degraderingen til 1.divisjon fram.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.