Theas (15) håndballkarriere har fått et løft etter at landslagstrener Thorir Hergeirsson satte satsingen på lange håndballspillere i system, og innkalte 121 jentespillere som måler 1,80 eller mer på strømpelesten til samling i Oslo. Thea med sine 1,84 var en av de lengste spillerne, og er fortsatt med i prosjektet. Nå har det skrumpet inn til 21 spillere, som håndballforbundet har bestemt seg for å følge opp videre. 19. og 20. juni er det ny samling i Oslo.

Tøff konkurranse

- Det var tøft å komme videre etter det siste uttaket, men det har vært både inspirerende, gøy og lærerikt å se at en såpass lang kropp kan brukes til noe. Det er også moro å trene sammen med jenter som er nesten like lange som meg selv, eller lengre, sier Thea, som allerede for et par år siden gjorde noen trekk som skulle gjøre henne enda mer attraktiv som håndballspiller:

Hun la om fra å være høyreskytter til venstreskytter, fordi hun visste at venstreskyttere alltid er ettertraktet vare på et hvilket som helst håndballag. Det som skiller Storhamar-jenta fra mange av konkurrentene, er at hun kan avslutte nesten like bra med begge hendene. Det gir henne et sjeldent repertoar.

Treningstips

- Samlingene med håndballforbundet har vært nyttig på mange måter. Ikke minst med hensyn til trening og treningsmetoder. Vi som er litt lengre enn normalt til jenter å være, må være nøyere med å bygge opp kroppen, først og fremst med kjernemuskulaturen, men også med hurtighet. Her har vi fått spesialtilpasset treningsprogram som skal hjelpe oss. Dette er ting vi ofte ikke kommer borti i trening sammen med våre lokale lag. I prosjektgruppa derimot, blir det mer likt på alle på grunn av at vi har stort sett de samme behovene. Alt i alt er dette en motivasjonsfaktor til å utvikle meg videre som håndballspiller.

Selvsagt har Thea som et framtidig mål å spille på Storhamars elitelag. Hun burde ligge godt an i løypa med de trekkene hun har gjort med å ha to nesten like gode skuddarmer, og dette med lengden også. Men først skal hun spille håndball hele helga med laget sitt.

- Litt dumt at alle kampene våre går i Stangehallen, det hadde vært fint å være i Vikingskipet også, sier Thea Kjølle Slette.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00