Det var mange i Terningen Arena som lurte på hvorfor i all verdens rike Betina Riegelhuth ikke kom på banen etter hvert som Storhamar begynte å slite i angrep. Betinas harde skudd var et savn, men hun ble sittende og se lagvenninnene slite fra sidelinjen hele kampen igjennom, selv om hun var oppført i lagoppstillingen.

Ville hemmeligholde

Årsaken er at Betina ikke kunne spille kampen etter at hun pådro seg nesebrudd i seriepremièren mot Fredrikstad. Men Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson ønsket ikke at Glassverket skulle få greie på at Storhamar var uten en skuddtrussel.
- Vi ønsket ikke å la Glassverket forberede seg på at vi skulle spille uten Betina, sier Storhamar-treneren.

Nei til maske

Storhamar hadde skaffet Betina ei maske, men den fikk hun ikke lov til å bruke i kamp.
- Smellen fikk jeg mot Fredrikstad, og det var Martine Hovden som traff meg i nesa. Det er trolig to brudd, forteller Betina.
Hvorvidt hun blir klar til kampene mot Vipers 29. september og Tertnes 2. oktober, tør hun ikke garantere, men hun håper.
Storhamar slet i etablert angrep uten Betina. Angrepene hadde en tendens til å gå i stå, og en må kunne si at Hamar-laget vant på en dårlig dag, selv om forsvarsspillet i lange perioder satt godt.
Storhamar la grunnlaget for seieren i løpet av de fem første minuttene. Da var det fart i beina på Kamilla Sundmoen og kompani, og jentene ledet 5-1 da det var gått drøyt fem minutter.
Da tok Glassverket timeout, og fra da av og inn vant de faktisk kampen. Storhamars angrepsspill ble forutsigbart og lite fartsfylt, og det ble altfor mange tekniske feil og svake avslutninger.
Men på en dårlig angrepsdag, satt forsvarsspillet langt bedre, og keeper Stine Lidén skal ha sin del av æren for at poengene ble med tilbake til Hamar. Hun hadde flere gode redninger i viktige perioder av kampen. Ellers scoret Kamilla Sundmoen fem viktige mål i 1. omgang, og etter pause var det Maja Jakobsen som fikk flest kuler i nota, og ble kampens toppscorer med seks mål.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00