HAMAR: - Jeg er ikke sikker på om folk forstår hvor viktig det er for Storhamar det som skjedde i Hamar rådhus. Det er utrolig viktig for framtida vår, sier sportslig leder Bertil Pålsrud.

At Storhamar Håndball kan sende inn et regnskap for 2008 uten minustall, betyr at laget slipper poengtrekk i serien neste sesong. At Hamar nå går i gang med et forprosjekt på mer hallkapasitet, betyr enormt både for rekrutteringen og A-laget, ja kort sagt eliteserieklubbens framtid.
Og for å gjøre 1. april maksimal, banket klubbens eliteserielag bronsevinner, Tertnes, med 30-26 i en kamp som varierte fra det supre til det svake.

Tar gjerne Tertnes
Ei serierunde før slutt er en fjerdeplass det beste Storhamar kan oppnå i årets seriespill. For å greie det, må Hamar-laget gjøre sin jobb borte mot Våg samtidig som Arne Senstads jenter må ha hjelp av Nordstrand som møter Stabæk.

- Skulle vi bli nummer fem, som i dag, tar vi gjerne Tertnes eller Stabæk i kvartfinalen, sier Arne Senstad vel vitende om at Storhamar har vunnet tre og spilt en kamp uavgjort mot Tertnes i sine to eliteseriesesonger.

Trekning lørdag
- Men vi skal gjøre vårt for å bli nummer fire. Blir vi firer, slipper vi i alle fall å møte Larvik. Jeg mener vi har muligheter til å slå alle lagene bortsett fra Larvik i en kvartfinale, sier Senstad.

Kvartfinalene trekkes lørdag, og de fire første lagene trekker i bunken med lagene som ble fra nummer fem til åtte i seriespillet. Det best plasserte laget i serien får hjemmekamp til slutt.

Store svingninger
Storhamar svingte fra det elendige til det elegante i den fartsfylte og spennende kampen går kveld. Åpningsminuttene var mildt sagt dårlige, og på 4-0-ledelse til Tertnes etter fem og et halvt minutt, tok Senstad timeout og lot det ikke være noen som helst tvil om hva han syntes om dem.

- Jeg måtte vekke dem. Jentene tok for lett på det framover, og Tertnes-keeperen sto bare og ventet på å få skuddene våre i fanget, sier Senstad.
Beskjeden gikk etter hvert inn, først hos Kamilla Sundmoen, og så kom de andre etter hvert. Men det skulle gå nesten 25 minutter før Storhamar for første gang var i tet i kampen (10-9)

Så kom Anja
Om Kamilla Sundmoen hadde tatt tak i kampen helt i begynnelsen, var det Anja Edin sin tur etter pause. Mette Davidsen la seg ganske tett på Anja, som med ett giret opp fighterviljen sin. Skuddene som Tertnes-keeper Sakura Hauge nærmest hadde lekt seg med før pause, ble plutselig problematiske for målvakten.

Da Storhamar gikk fra 12-13 til 19-15, signerte Anja fem av scoringene, og de gule og blå hadde begynt å legge grunnlaget for hjemmeseieren.

Glad for tilliten
- Jeg er veldig glad for at Arne Senstad gir meg tillit også i 2. omgang, sier Anja vel vitende om at avslutningene hennes ikke var gode nok før pause.

- De hadde kartlagt meg godt, så jeg måtte justere skuddene. Det var deilig å få det til, og da de markerte meg, tente det meg bare ekstra.
Også Anja Edin kan tenke seg å møte Tertnes i kvartfinalen dersom Storhamar ikke blir blant de fire første i serien.
- Jeg liker veldig godt spillerne og spillestilen til Tertnes, og det er deilig å vite at vi har slått årets bronselag i begge seriekampene, sier Anja til HA-sporten.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00