HAMAR: For en avslutning det ble på håndballsesongen i Prestrudhallen. Årets siste hjemmekamp, skulle ikke avgjøres før 60 minutter var unnagjort. Fram til 7-meterstreken gikk en skråsikker Kamilla Sundmoen som hadde nettet seks ganger tidligere i kampen. Straffen satte hun, og en historisk seier var et faktum.

Ikke nervøs

- Hele kroppen rista da jeg gikk til straffemerket, sier Kamilla Sundmoen og fortsetter:
- Men jeg var ikke nervøs. Jeg prøvde å se etter tegn hos keeperen, som fortalte meg hvilken vei hun gikk. Det fant jeg.
Seieren var Storhamars andre strake over trønderne.
Selv om Storhamar nå leder kvartfinalen, vil ikke Sundmoen peke på sitt eget lag som favoritt til å ta seg til sluttspillet i Drammen.

Ledet hele kampen

- Jeg synes vi er nærmere Byåsen enn noen gang. Nå har vi slått dem i de to siste oppgjørene, men det blir ikke enkelt å ta dem neste gang. Det krever det samme som vi viste i dag, når det kommer til innsats og moral, sier Sundmoen.
Sammen med lagvenninnene la hun ned en vanvittig laginnsats. Det smalt godt begge veier. Storhamar var et hakk foran hele veien, men klarte aldri å riste av seg Camilla Herrem og hennes lagvenninner.
- Selv om vi kanskje skulle ha vunnet med mer, klarer jeg ikke finne noe negativt med denne kampen, sier Storhamar-kapteinen.

Fortjent å vinne mer

Det irriterte derimot Arne Senstad.
- Vi hadde fortjent å vinne med flere mål. Dessverre får vi ikke helt den hjelpen vi trenger helt bakerst. Selv om Tone hadde flere gode strafferedninger, var hun ikke på det samme nivået som da vi slo Byåsen med fire sist, mener Senstad.
- Uansett er jeg stolt over den innsatsen jentene legger ned i dag. Vi spilte bedre i dag enn da vi slo dem borte.
For det var mange som sto fram under gårsdagens kvartfinale. Kamilla Sundmoen løp inn fem mål, Karoline Fredriksen kjempet inn seks, mens Betina Riegelhuth hamret inn fem.

Ekstra deilig

- Selv om det hadde vært bedre å vinne med litt flere mål, så er det ekstra deilig å vinne i siste sekund, sier Karoline Fredriksen.
- Vi gir alt i duellene og viser at vi vil vinne i dag.
Returoppgjøret spilles lørdag i Frøyahallen.
- Jeg har aldri vært der før. Uansett blir det knalltøft. Vi må bare gi alt vi har, sier Karoline Fredriksen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00