Hamar
- Klar, ferdig, gå! roper trener Torstein Røe, og Storhamar Jenter 2005 stormer hylende av gårde.
Plutselig har de fått 50x25 meter å kose seg på i det gamle Farveringen-lageret på Stormyra. I stedet for å dele Prestrudhallen med et annet lag, eller trene i en gymsal hist og her.

Sagt opp andre leieavtaler

Storhamar håndball har siden våren 2012 jobbet med å få til en egen treningsarena, i påvente av at kommunen blir ferdig med å utrede en ny idrettshall.
I flere år har klubbens talenter slitt med for lite treningstid. Det har ført til at klubben i høst blant annet måtte leie ti timer i uka i fylkeskommunens hall på Katta - til om lag 600 kroner timen, tre ganger mer enn kommunal pris.
For en klubb som har slitt med å betale kommunen for treningstida i flere sesonger, er slike priser ikke levelige over tid, men både Hamar kommune og Hamar Katedralskole bekrefter at regningene er betalt i tide i høst.

Over 30 timer i uka

Nå er det yrende liv på Stormyra fra klokka 16 til 22 alle hverdager, og på formiddagen lørdager.
- Det er ikke en fullverdig og varig løsning, men bedre enn den hverdagen de aldersbestemte lagene våre har hatt, spredt rundt omkring. Nå har vi muligheten til å skape et større fellesskap, sier daglig leder Erik Stensrud.
Foreløpig leier klubben hallen for 200.000 kroner fram til 1. april neste år.
- Vi håper å forlenge den avtalen, men det er litt avhengig av hva utleier har av planer. Vi krysser også fingrene for et vedtak om ny kommunal hall i desember.

Gulv fra Storhamar Cup

Storhamar har innredet hallen med et gulv de bruker under Storhamar Cup i Vikingskipet hvert år. Hallen kan ikke brukes til kamper, men treningstid er minst like viktig for de yngste.
Denne uka begynner Storhamar håndball også med støydempende tiltak, og snart bygger de sluse ved inngangsdøra, slik at vinterkulda holdes ute når nye talenter springer inn til trening.
- Vi gjør det vi kan for å legge til rette for mer håndballglede, fastslår Erik Stensrud.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00