HAMAR: - Det er ikke så mange ganger jeg har sett Larvik gå av banen uten å vinne, men noen få har det blitt. Det er en tøff oppgave for Storhamar, for Larvik har den bredden som skal til for å lykkes på alle arenaer denne sesongen. Det finnes en tese som sier at for hver seier et lag tar, nærmer de seg et tap, men akkurat nå er er vanskelig å se det serietapet komme for Larvik, sier Bent Svele.
Her er ingrediensene i slagplanen til tv-eksperten:

Styrke og keepere

1) - De som har lyktes i å vinne, har spilt voldsomt fysisk. Viborg gjorde det i semifinalene i Champions League i fjor, og Györ gjorde det i Arena Larvik i mesterligaen i år. Med ekstrem fysikk pakket de inn Heidi Løke, noe som er veldig viktig.
2) - Motstanderne som har vunnet har hatt enormt gode keepere. Som Kathrine Lunde Haraldsen i Györ-målet sist. Når Løke pakkes inn, tvinges Larvik-spillerne til å skyte mer fra distanse, og de skuddene må målvakten ta.
3) - Vi må være ekstremt nøye når vi har ballen. Hver eneste tekniske feil er som hovedregel et kontringsmål imot når du møter Larvik.

Risikovurdering

4) - Vi må bruke tid med ballen og ikke ta forhastede vurderinger. Det er veldig viktig å få avsluttet alle angrep med en avslutning med trøkk i. Det er bedre å skyte utenfor enn å forsøke et dårlig innspill.
5) - Tålmodighet i forhold til å gå i angrep med tempo og når det er viktig å roe ned er et viktig stikkord. Det er viktig å være smart hele veien, og vurdere risikoen.
6) - Larviks kampprogram er tøft, med Champions League lørdag, seriekamp og busstur til Hamar onsdag og reise til Ungarn og Champions League søndag. Det betyr at Larvik må rullere litt på mannskapet. Samtidig har de 16 gode. Lørdag måtte en gullvinner fra EM hvile, smiler Bent Svele.

Bra for håndballen

Trolig er det ikke mange lag i Europa, uansett idrett, som kan vise til 221 seriekamper uten tap. Svele tror likevel det er mer positivt enn negativt.
- Det er bra for norsk håndball at de beste spillerne er i Norge i stedet for å være i en utenlandsk klubb. Jeg tror ikke håndballen hadde fått noe mer spaltemeter om Larvik hadde vært dårligere og serien jevnere. Dessuten er det bra for andre lag å ha noe å strekke seg etter, blant annet våre spillere som banker på landslaget. Kamilla Sundmoen er en av spillerne som gjerne vil teste seg, men som sliter med en kneskade. Først i kveld blir det klart om hun kan være med.
- Jeg gleder meg skikkelig, og håper det kommer bra med folk, fastslår Bent Svele.
Så gjenstår det om tv-kommentator Svele klarer å overbevise sitt alter ego i Storhamar og at assistent-treneren sammen med Arne Senstad klarer å få det beste ut av alle spillerne, og løftet dem opp på Champions League-nivå.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00