ZÜRICH: Mange av verdens beste spillere er opptatt med sluttspill i NHL, samtidig som VM pågår i Sveits. Mesterskapet er likevel ikke fritt for stjerner. Patrick Thoresen er Norges største stjerne. Her er hans vurdering av hvilke andre spillere man bør holde et ekstra øye med i kampen om VM-gull.
Heatley og SpezzaCanada: Dany Heatley. En av de aller beste spillerne i årets VM. I fjor scoret han 12 mål og hadde åtte målgivende pasninger på 9 kamper, og ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller, akkurat som i 2004. På klubblaget, Ottawa Senators, spiller han sammen med nestemann på listen, Jason Spezza. Duoen har sammen med Daniel Alfredsson siden 2005 vært av de mestscorende rekkene i NHL.

Jason Spezza: Klubb- og rekkekamerat med Heatley. Spiller på motsatt ving.
Dwayne Roloson: Målvakt i Thoresens gamle klubb, Edmonton Oilers i NHL. 39 år gammel.
Shane Doan: Kaptein på Phoenix Coyotes. Var også kaptein på VM-laget som gikk ubeseiret gjennom hele mesterskapet og tok gull etter å ha slått Finland 4-2 i finalen i Moskva i 2007.
Marty St. Louis: Hadde 80 målpoeng på 82 kamper for Tampa Bay Lightning i NHL i 2008/2009-sesongen.

Møter Jagr mandagRussland: Alexander Radulov: Ble draftet som nummer 15 totalt i NHL i 2004. Spiller nå i hjemlandet, for Salavat Yulayev Ufa. Scoret i NHL på sitt første skudd i karrieren, for Nashville Predators. I 2007 ble han utestengt i en kamp i sluttspillet, etter å ha slått ned Sharks-spiller Steve Bernier bakfra.

Oleg Tverdovsky: Back i samme klubb som Radulov. Etter litt innblanding fra Mats Zuccarello Aasen, tar Thoresen med en defensiv mann. Kan vise til to triumfer i Stanley Cup.
Ilya Kovalchuk: 91 målpoeng på 79 kamper i grunnspillet i NHL i fjor, og var på laget som vant VM-gull samme sesong. Ble draftet av Atlanta Trashers som nummer en i 2001.
Alexei Morozov: 70 målpoeng på 49 kamper for Ak Bars Kazan i KHL 2008/2009.
Tsjekkia: Jaromir Jagr: Fortsatt regnet som en av topp ti i NHL, hva mål, assist og poeng angår. Er nå i russiske KHL og spiller for Avangard Omsk. To ganger Stanley Cup-vinner og har vært på All Star-laget i NHL hele sju sesonger. Møter Norge mandag.
Ales Hemsky: Fra gamleklubben Edmonton. Draftet som nummer 13 i 2001. Debuterte i hjemlig liga som 16-åring.

Bare to svenskerSverige: Tony Mortensson: Klubbkamerat med Morozov i Ak Bars Kazan. Plukket ut til flere showkamper, blant annet av Tsjekkias Jaromir Jagr.

Loui Eriksson: Dallas Stars. Scoret sitt første NHL-mål i debuten mot Colorado i 2006. I fjor hadde han en meget god sesong, og noterte seg for 63 målpoeng på 82 kamper.
- Skal du ikke ha med flere svensker?, spør Zuccarello Aasen.
Nei. Disse to får holde. Resten er bare buljonger, gliser Thoresen.
Finland: Petteri Nummelin: Back på Thoresens sveitsiske HC Lugano. Vært innom NHL og Espen Knutsens tidligere klubb, Colombus Blue Jackets. Flere ganger kåret til beste back i Finland og i Sverige. Også i VM i 2000.
Antti Miettinen: Spiller i NHL for Minnesota Wild. Hadde stor suksess i SM-liiga, og ble draftet av Wild, men har slitt med skader etter turen over dammen.

Og en danskeHviterussland: Ruslan Salei: Back fra Colorado. Draftet som nummer ni av Anaheim Ducks i 1996. 13 sesonger bak seg i NHL.

Mikhail Grabovski: I Toronto Maple Leafs. En av rookiene med flest mål i fjor, med 20 mål og 28 assist på 78 kamper.
Danmark: Mikkel Bødker: Til svenske Frölunda som 15-åring. Senere draftet av Kitchener Rangers i OHL. Med stor suksess der, havnet han i Phoenix Coyotes i NHL.
Østerrike: Thomas Vanek: Draftet av Buffalo Sabres i NHL som nummer fem i 2003. 64 poeng på 73 kamper 2008/2009.
Sveits: Mark Streit: New York Islanders. Spilt i 10 VM og ett OL for årets vertsland.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.