HAMAR: Petter Thoresen, som har vært borte fra norsk hockey i to år, blir trolig presentert som ny trener for Stavanger Oilers i løpet av et par dager.

- Vi er ikke langt unna å bli enige, men ingenting er helt avklart ennå. Det ser imidlertid veldig positivt ut fra begge sider. Pål Higson i Oilers måtte bare sjekke noen detaljer først, sier Petter Thoresen.

Har fulgt Oilers
I løpet av den tiden Thoresen har vært borte fra norsk ishockey har han jobbet som murer, men nå tyder alt på at han blir Enio Sacilottos etterfølger i Stavanger. Det har lenge vært dialog og kontakt mellom Hamar-karen og Oilers.

- Dette er en veldig spennende utfordring for meg, og jeg gleder meg som en unge. Jeg har vært borte en stund, men har fulgt med Oilers hele tiden og sett alle kampene deres på Hamar. Jeg vet at jeg har noe å gi og masse å tilføre klubben, og håper det går i boks, sier Thoresen, som gleder seg til å være med på å forme laget før neste sesong.
- Men det blir gullambisjoner nå?
- Jeg tenker vel litt annerledes. Jeg husker i 1991 før jeg kom til Storhamar. Da snakket man om gull kommende sesong før snøen gikk på våren. Jeg tror vi skal bygge en klubb først, sier Thoresen til HA-sporten.

Thoresen-hockey
Allerede nå antyder den tidligere Storhamar-treneren at vi kommer til å få se litt annet Stavanger-lag neste sesong.

- Jeg vil få inn mer struktur i laget. Og jeg vil ha raskere spillvendinger, sier Thoresen.
Med god støtte fra et hockeyhungrig publikum, er det grunn til å tro at Stavanger-laget blir vonde å møte kommende sesong.
- Entusiasmen er enorm der. Dette blir moro, sier Thoresen, som regner med å flytte til oljebyen og skrive under på en treårskontrakt.
- Jeg tror det har vært sunt for meg å holde meg borte en stund, men nå blir det godt å komme i gang igjen. Jeg føler jeg har mye å gi, sier Thoresen, som synes det har vært en artig hockeysesong i Norge nå.
- Det har vært jevnt. Stavanger har kanskje vært litt uheldige, men Storhamar var gode når de var skadefrie. De leverte bra ut fra forutsetningene. Og finalekampene har vært fine å se på, sier Thoresen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00