- Jeg har aldri vært inne på tanken at vi trenger å hente inn ei som kan erstatte Kamilla. Vi har spillere i klubben allerede som fikser den jobben, tror trener Finnson.

Av verdens beste spillere

Likevel er det ikke noen liten oppgave Kamillas erstattere står overfor. Den islandske treneren er nemlig ikke snau når han karakteriserer Kamilla Sundmoen.

- Hun er kanskje en av verdens beste spillere til å sette fart framover, skryter islendingen, som legger til at Sundmoen også er lagets desidert største stjerne blant supportere og sponsorer.

Martine og Tonje

Alfred Örn Finnsson mener likevel at ungjentene Martine Hovden og Tonje Enkerud er gode nok til å overta som midtback.

- Dette fikser de to, slår trener fast.

Martine Hovden spilte sin første sesong for Storhamar i 2013/14, og utviklet seg stort i løpet av sitt første år i Storhamar-drakta.

Etter nyttår var Martine av lagets klart beste spillere, og kjempet til slutt om å bli årets spiller på HA-sportens håndballbørs, men ble slått av lagets toppscorer, Betina Riegelhuth.

Tonje Enkerud er i øyeblikket opptatt med VM i Kroatia (LK94), og er naturlig nok av de beste på sitt alderstrinn her i landet.

- Tonje trenger mye spilletid på øverste nivå, og nå når Kamilla er borte en hel sesongen, vil Enkerud få perfekt matching, mener treneren.

Rekker å bli skadefri

Storhamar islandske trener tror også et år uten håndball kan være nødvendig for Kamilla selv.

- De to siste sesongene har Kamilla slitt med skader ganske ofte, men sjelden fått god nok tid til å bli helt frisk. Gang på gang har hun kjempet en kamp med klokka for å komme tilbake i kamp. Når hun nå kommer tilbake, vil kroppen hennes være 100 prosent restituert, mener Alfred.

- For de andre jentene er det også greit å vite at kapteinen ikke kommer på banen i det hele tatt kommende sesong. Hun kommer garantert til å bli savnet, men jeg tror vi skal klare oss bra med Kamilla på tribunen, slår Örn Finnsson fast.

I dag trener Storhamar-jentene felles for siste gang, før de tar sommerferie fram til 28. juli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.