Årsaken er, ifølge Øystein Holtet, at Storhamar håndball som helhet og uten delingen i fjor, ville ha hatt et samlet regnskap som knapt ville gitt minuspoeng i det hele tatt.

Bedre uten deling

- Hvis vi hadde blitt vurdert sammen med breddeavdelingen, ville vi ikke hatt noe problem med å tilfredsstille en mildere form for reaksjon fra Norges håndballforbund. Og når vi tar inn den innbetalingen som Storhamar håndball elite gjorde i første kvartal på 772.000 kroner (ikke 732.000 kroner), ville situasjonen vært enda lysere. Denne innbetalingen vil i seg selv være forskjellen på fire straffepoeng eller nedflytting til 1. divisjon. Det ba jeg representantene fra Norges Håndballforbund om å merke seg før de skal lage en innstilling på lisenssøknaden til torsdagens styremøte i håndballforbundet.

Kostbart med nedrykk

Holtet understreker også at lisensen for fortsatt eliteseriespill er uhyre viktig for Storhamar håndball Elite.

- Det er penger på tur inn, men mye av dette er avhengig av om det blir eliteseriespill eller spill i 1. divisjon. Det siste vil bli utrolig kostbart for oss nå som vi er inne i lovende gjenoppbyggingsfase av klubben, sier Holtet som kan fortelle at de tunge sponsorene som har samarbeidet med klubben i en årrekke, allerede har fornyet sitt engasjement med ti prosent pluss.

Bruker tida

Når en avgjørelse rundt lisenssøknaden er ventet, vet verken Øystein Holtet eller noen annen utenfor kontorene til Norges Håndballforbund. Holtet fikk heller ingen signaler i den ene eller andre retningen da han var på møtet med representanter for håndballforbundet.

- Samtlige holdt kortene tett til brystet og tok i mot mitt budskap uten ytterligere kommentarer. Det blir en spennende ventetid, sier Øystein Holtet.

 
Les også
SPORT Håndballkrise: Les Rune Steen Hansens kommentar.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00