HAMAR: – Jeg har nok gitt meg med den aktive karrieren, ja, sier Heidi Tjugum til HA-sporten.
 – Men jeg har fortsatt lyst til å være med rundt laget, og jeg ser ikke bort fra at jeg etter hvert kan bli med som målvakttrener for talenter i Hamar-området. Det er da ikke så mange målvakter med 175 landskamper i distriktet her, sier Tjugum.
Eliteserien fra 1990
Hun debuterte i eliteserien allerede i 1990, og spilte sin første obligatoriske landskamp i februar i 1992. Siden har hun opplevd det meste som idrettsutøver, men gikk glipp av OL-gullet i sommer på grunn av en gammel kneskade.
Heidi har også erfart at keeperrollen har endret seg mye i hennes karriere.
– Nå trengs det nye typer; raske målvakter. Det nytter ikke lenger det som jeg var best på: å stå og vente og vente. Håndballen har utviklet seg mye siden jeg debuterte i eliteserien, fastslår Tjugum.
Hun har utvilsomt et hav av høydepunkter i en svært innholdsrik karriere.
– Mitt personlige høydepunkt var da jeg i Sydney-OL i 2000 ble kåret til beste målvakt i turneringen. I forhold til landslaget som lag var det å bli verdensmester på hjemmebane i 1999.
På klubbplan er Heidi Tjugum veldig klar på at hun hadde sine beste år i danske Viborg.
– De seks årene i Viborg er et høydepunkt, og jeg skulle gjerne ha bodd der resten av livet mitt. Men det passer ikke for alle å flytte dit, og jeg har en samboer her i Elverum.
– Hva med tiden i Storhamar?
– Storhamar er jo et eventyr. Hele fjorårssesongen var det, og bronsemedaljen vi tok, har fått en framtredende plass i premieskapet mitt.
– Jeg satser på medalje i år også, sier 35-åringen…
Heidi, som har vært sjukemeldt i desember og januar, synes det var lettere å gi beskjeden om at hun gir seg etter at Storhamar fikk på plass Lene Jøranli.
– Det var en lettelse for meg, for Lene er en matchvinnertype. Det hadde vært veldig hyggelig om hun hadde funnet motivasjon til å satse. Lene er en veldig fin keepertype. Er god til å fokusere, og har det lille ekstra. Klubben har et godt keeperteam.
– Kommer du tilbake til håndballen?
– Ikke som aktiv, og ikke som trener for et lag. Det må bli som målvaktsmentor, og jeg ser ikke bort fra at jeg kommer til å sitte på tribunen og skrike når Storhamar møter Toten onsdag, sier Heidi Tjugum som naturlig nok gleder seg til å bli mor for første gang.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.