Denne uka fikk Storhamars eliteseriespillere i håndball desemberprogrammet fra trener Alfred Örn Finnsson. Her var det ikke snakk om mjuke pakker. Julepakkene var utvilsomt av det harde slaget, slik at spillerne skal være best mulig forberedt til seriespill mot Nordstrand 5. januar.
Denne uka har Storhamar-jentene såkalt fri. Det vil si at de slipper å møte til felles trening, men Finnsson sendte med detaljert treningsprogram for hele uka.

38 økter i desember

I neste uka er de tilbake i fellesskapet, og fra 1. desember og fram til 5. januar er det lagt opp til 38 økter; egentrening og felles i tillegg til fire, fem kamper.
- Det blir en ny oppkjøringsperiode med mye løping og fokus på styrkebiten. Det kommer mange kamper på rekke og rad etter jul, så det gjelder å være forberedt, sier Finnsson, som mener han presenterer et opplegg som er ganske likt det jentene har hatt med tidligere trenerregime.

Egentrening

- Mange har familie også utenfor Hamar, så det blir noen dager fri på spillerne rundt jul før vi kjører på med doble økter i romjula, forteller treneren.
Skjønt fri og fri. Det er lagt opp til detaljert egentrening i perioden 22.- til 26. desember, og det eneste stedet på planen vi finner ordet «fri», er på julaften.
I tillegg til den fysiske biten, er Finnsson naturligvis opptatt av å utvikle Storhamars spill videre.
Islendingen var trygg på at han overtok ei spillergruppe med vilje og karakter da han kom til Storhamar.
- Selv om vi gikk på to smeller på rad, har jentene vist seg som en sterk gjeng som står godt sammen. Vi har ikke fått ut hele potensialet ennå, men det er kanskje en evig problemstilling. Det har vært positivt å dra i land så mange poeng, men vi må ikke være altfor fornøyd heller, sier han.

Samarbeid i trenerteamet

- Hva vektlegger du nå?
- Til tider har vi spilt godt forsvar, og det har gitt oss mange poeng, sier treneren og er samtidig raus med ros til keeperparet sitt.
- Vi må bygge videre på duellspillet og være mer direkte i spillestilen. I kontringsspillet som har vært Storhamars varemerke, har vi et forbedringspotensial, og det har overrasket meg at vi altfor ofte har vært svake angrepsmessig mot etablert forsvar. Det var mye bedre mot Stabæk. Da ledet Bent Svele angrepstreningen opp mot kampen, og jeg er i hele tatt veldig godt fornøyd med å ha Bent Svele og Tormod Steen i trenerteamet. De kjenner jo også den gamle Storhamar-stilen, og jeg synes vi som trenere samarbeider veldig godt, fastslår Alfred Örn Finnsson.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00