Tonje Enkerud har ikke vært på banen de siste kampene for Storhamar, og har fått beskjed om at hun trolig har vært overtrent.

– Det startet med at jeg var veldig sliten. Jeg tok prøver som viste at jeg hadde høy CRP (ofte tegn på betennelse i kroppen). I tillegg ble jeg sjuk, så alt ballet på seg, forteller Enkerud, som også fikk påvist at hun har hatt en TWAR-infeksjon.

– Men vi vet ikke når jeg har hatt det. Det kan også ha vært i fjor. Da jeg tok nye tester senere viste det at CRP`n hadde gått ned. Det har blitt sagt at jeg har vært overtrent også. Det har føltes mest riktig i forhold til at det har vært mye belastning og trening i det siste, og kroppen har ikke fungert i det hele tatt. Jeg har vært sliten før, men aldri på den måten som jeg har vært nå, forteller ungjenta.

Orket ikke trene

Sist bakspilleren spilte kamp var borte mot Njård, da Storhamar sikret opprykket, 7. februar. Nå har hun måtte starte helt på nytt igjen fysisk.

– Jeg har startet veldig rolig, og bygger meg sakte, men sikkert opp igjen. Nå løper jeg små joggeturer på 20 minutter, og har begynt å være med litt på håndballtreningene igjen. Det går sakte, men det kjennes bedre ut nå.

Enkerud erkjenner også at hun nå er så frisk at det er vanskelig å holde igjen med tanke på trening og belastning.

– I starten var jeg så sliten at jeg ikke hadde lyst til å trene. Jeg orket rett og slett ikke. Nå har jeg kommet dit hvor at det er vanskelig å skulle holde igjen.

Backen er også klar på at hun skal på banen igjen i løpet av Storhamars tre siste kamper denne sesongen.

– Jeg har lyst til å være med på de siste kampene, men Benedicte (Aambakk, fysioterapeut) er streng og var skeptisk til kampen nå på onsdag. Men jeg skal nok være med, selv om jeg kommer til å holde igjen litt.

Ferdig for sesongen

En publikum imidlertid ikke får se noe mer til denne sesongen er publikumsfavoritten Lise Binger. Hun er nå sykmeldt resten av sesongen.

– Jeg har jo slitt med jumpers knee på høyre, og nå også venstre kne. Jeg har nettopp fått et opptreningsprogram som tar noen måneder. Hvis jeg gjør det ordentlig skal det kunne bli helt perfekt igjen, forteller den danske vingen som ikke har fått trent som hun ønsker denne sesongen.

Ikke holdbart

– Jeg har trent av og på, og situasjonen har bare vært holdt ved like. Det er jo ikke holdbart for noen, sier Binger, som tror det er riktig avgjørelse å stå av resten av sesongen.

– Det er selvfølgelig kjedelig, men jeg vil stille på lik linje som alle andre. Nå har jeg hatt dårlig samvittighet for at jeg ikke har kunnet trene for fullt hele tiden. Med tanke på framtida tror jeg dette er riktig.

Både Malene Aambakk og Lise Løke har slitt med sjukdom denne uken, og er usikre til kampen hjemme mot Fana onsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.