HAMAR: - Jeg har bare igjen en liten prat med sportslig leder, Bertil Pålsrud. Det er bare småting som skal løses før jeg skriver under, sier Storhamar-jenta til HA-sporten.

For Arne Senstad har det vært viktig å få med Kamilla videre, og går vi bare noen måneder tilbake i tid, var 23-åringen veldig usikker på om det var mulig å satse videre.

Overskuddet
- Jeg har en 50 prosent stilling, men tar ekstravakter for å komme opp i 75 prosent. Har utgifter og er nødt til å tjene penger. Men det tærer på overskuddet å kombinere så mye jobbing med håndballen, sa Kamilla, som har gått vakter både dag og natt.

Etter å ha vært veldig sentral da Storhamar sikret seg plassen i cupvinnercupen mot Stabæk i vinter, sa hun dette til HA-sporten da vi spurte om hun fortsatt vurderte å gi seg med håndballen:
- Før kampen var det 50-50, men akkurat nå etter denne gode opplevelsen er det 60-40 i fordel håndball.
- Skal jeg fortsette å spille håndball på dette planet, må jeg ha mer energi. Får jeg til en 50-50 prosentløsning med håndball og sjukepleierjobb, kan det være mulig å fortsette, sa Kamilla.

Får bedre kontrakt
Og det har hun fått til nå. Sundmoen har en fast stilling i 50 prosent som sjukepleier, og skal jobbe flere helger for å få mer tid til trening og overskudd i uka.

Med kontrakten hun nå er blitt forelagt, slipper hun også å ta ekstravakter for å få et greit forhold mellom inntekter og utgifter.
- Jeg får en bedre kontrakt, men det er ikke noe voldsomme greier, forteller 23-åringen.
Hun kommer bare til å signere en ettårsavtale.
- Jeg tror også mange av de andre kommer til å være med videre neste sesong. Når Arne Senstad fortsetter som trener og Izabela Duda er på gang igjen, har jeg troen på at det virkelig kan skje noe neste sesong, sier Storhamar-kapteinen.

Leder HA-børsen
Kamilla Sundmoen leder HA-sportens spillerbørs med ett poeng på Anja Edin foran sluttspillet i Skien, og 23-åringen skal så visst ha sin del av æren for at Storhamar er i sluttspillet.

Gang på gang denne sesongen har energiske Kamilla tatt tak i kamper da Storhamar har hatt problemer, og kaptein Sundmoen er utvilsomt ei viktig brikke i Storhamars videre satsing mot norgestoppen.
Kamilla er også sterk i troen på at Storhamar skal gjøre jobben i semifinalen mot Våg i morgen.
- Ja, jeg tror det kommer til å gå bra. Vi var superheldige med trekningen, og jeg mener vi har all verdens sjanser til å slå Våg.
- Men dersom det skulle bli finale - og Larvik…?
- Larvik er det absolutt beste laget i Norge. Men også de kan ha en dårlig dag. Og har vi en skikkelig god dag samtidig, så…
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00