Storhamar trengte minste uavgjort for å komme til finalen, etter å ha slått Byåsen med ett mål i Prestrudhallen. I Trondheim var det enormt stor forskjell på lagene.

Etter første omgang ledet trønderne 18-7 (!), etter 30 minutter med grusom håndball fra jentene fra Hamar vest.

- Det er tungt å forklare hvorfor dette skjer igjen, sier trener Alfred Örn Finnsson til HA-sporten etter kampslutt.

- Jeg fatter ikke at vi kan svikte så kraftig nok en gang, sukker islendingen.

Ingen redninger

Stine Liden startet i mål for gjestene, men målvakten hadde dagen da absolutt alt gikk inn. Da blir de som kjent vanskelig å vinne håndballkamper, selv om hun fikk minimalt med hjelp.

- I dag kunne jeg puttet hvem som helst i mål. Ingen hadde reddet, for vi var særdeles svake bakover, sier assistenttrener Tormod Steen.

Midtveis i omgangen tok han likevel av Stine Liden, og Hannah Zimmergren over i målet, uten at det hjalp all verden.

Storhamars forsvarssjef, Karoline Fredriksen, lå syk hjemme i Hamar, og de gul og blå skrek etter ei som kunne ta ansvar bakover. Ingen klarte å fylle Fredriksens sko i eget forsvar.

Bedring etter pause

Storhamar hevet seg noe etter sidebytte, men da var kampen for lengst avgjort. Betina Riegelhuth begynte å likne på en prikkskytter i andre omgang, men før pause scoret hun kun ett spillemål. Det var selvsagt altfor lite til at gjestene skulle henge med.

- Sesongen vår har vært for ujevn, og derfor glipper både finaleplass og muligheten til å spille Champions League, sier kaptein Kamilla Sundmoen.

Kapteinen hadde, i likhet med de fleste lagvenninnene, er tung dag på jobben.

Sesongen over

Med det grusomme tapet i Trondheim er sesongen over for Storhamar. En fjerdeplass i serien var under pari, mens en plass i semifinalen i sluttspillet var omtrent som forventet.

Sannheten er nemlig at Storhamar kun i sine aller beste perioder kan matche de beste lagene i Norge. På en middels dag sliter de mot de fleste, og på en svak dag, som mot Byåsen. er Hamar-laget i stand til å tape mot absolutt alle.

- Jentene får fri i noen dager etter vi kommer hjem til Hamar, før vi begynner å tenke neste sesong, sier trener Finnsson, som understreker at han trener et spennende lag.

- Utvilsomt. Vi kommer til å bli enda bedre kommende sesong, lover Finnsson.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.