FRØYA: Til tross for lørdagens unødvendige tap, er Senstad stolt av det laget har prestert denne sesongen - og han er mest opptatt av å få med årets spillere videre.
- Jeg er veldig godt fornøyd med de spillerne jeg har, og jeg har stor tro på at alle fortsetter bortsett fra Izabela Duda som skal til Oppsal. Det er også litt usikkert på keepersiden, for der er vi fortsatt avhengig av å ha en ekstern investor for Tone Wølner, sier Arne Senstad til HA-sporten.

Holde følge med de andre

Han er tent og veldig motivert for å gå på en ny sesong med mye hardt arbeid som trener for Storhamar. Han føler seg sikker på at dagens spillere kommer til å fortsette å utvikle seg, slik han synes de har gjort denne sesongen også.

Er få spillere

- Men vi er inne på beinet med folk, og vi er avhengig av at de som går i bresjen, leverer hele tiden. Det er ikke bare å ta for gitt at vi skal være med og kjempe i toppen. Se bare på et lag som Byåsen. De har allerede sikret seg Therese Pedersen og Tonje Nøstvold til neste sesong. Også vi trenger påfyll for å løfte oss og være stabile i toppen, men jeg har innsett at det ikke går uten hjelp utenfra. Klubben har ikke budsjettert med spillerkjøp, og jeg er absolutt innforstått med det, men vi må passe oss så vi ikke kommer i bakleksa. Slik jeg oppfatter det, er det vilje og ønske om å ha et topplag i håndball i Hamar.
- Har du noen spillere i kikkerten?
- Jeg har hatt kontakt med spillere som kan passe godt inn i laget vårt.
- Hvilke spillere dreier det seg om?
- Nei, det kan jeg ikke si nå. Det er både norske og utenlandske spillere. Det er ikke alle som koster mye penger, men vi kan ikke hente dem til Hamar hvis ikke det økonomiske er på plass, sier Senstad.

- Skjer veldig mye positivt

Han synes det skjer veldig mye bra rundt Storhamar for tiden, og gir klubbledelsen all ære for å ha fått skuta på rett kjøl økonomisk. Han synes også det skjer mye positivt med Erik Stensrud som daglig leder i klubben, men trener Senstad er naturlig nok svært interessert i at laget skal lykkes sportslig.
Han ser fram til å utvikle dagens etablerte spillere videre sammen med klubbens egne unge talenter. Senstad håper også at de beste lokale spillerne skal komme til Storhamar, men dette er unge jenter som vil trenge litt tid før de slår ut i full blomst.

- Har hevet toppnivået

Selv om det ble femteplass i serien, er Arne Senstad godt fornøyd med det laget har gjort denne sesongen.
- Jeg er veldig stolt av hvordan jentene har stått opp for klubben. De har hevet toppnivået og er tettere på Larvik i tre kamper resultatmessig. Vi har slått de lagene over oss på tabellen innbyrdes, men vi er ennå for ustabile, og har for djupe daler.

Ingen unnskyldning

- Jeg unnskylder meg ikke, men ser vi tilbake, så forklarer det mye. Det gikk lang tid før vi visste hvem av spillerne som ble. kontraktene ble ikke klare før langt ut på høsten, og vi startet sesongen med minus fire poeng. På målvaktsiden gikk vi til seriestart med en skadd Stine Lidén, og Tone Wølner var ikke spilleklar for langt utpå høsten.
- Før og etter jul spilte vi fantastisk håndball, men slet plutselig mot Byåsen og Levanger hjemme. Og så har vi de to Vipers-kampene som viser at vi sliter med å holde det gode nivået stabilt.

Tatt steg forsvarsmessig

- Vi har tatt steg forsvarsmessig, og angrepsmessig er vi noe av det beste her i landet på vårt beste. Mange av jentene har hatt fin utvikling og er i norgestoppen, sier Arne Senstad og understreker at han er topp motivert for en ny sesong - den sjette i Storhamar.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00