På Hamar vest er den flunkende nye håndballhallen til 70 millioner kroner i ferd med å reise seg, men klubben som skal spille der sliter maksimalt med økonomien. Igjen.

I 2013 etterga kommunen et ansvarlig lån på 2,8 millioner kroner til Storhamar. Samtidig fikk da rådmannen fullmakt av politikerne til å inngå en betalingsordning for skyldig husleie. Gjelden var da satt til 795.648 kroner.

Nå, etter nesten to år, har situasjonen forverret seg betraktelig.

To forutsetninger

Gjelden til Hamar kommune økte med 445.059 kroner og er nå på 1.275.050 kroner. Igjen havner saken på politikernes bord.

Førstkommende onsdag skal formannskapet i Hamar vedta en eventuell ny avtale om tilbakebetaling av gjeld til kommunen.

Det går rådmannen inn for i sin innstilling, gitt to forutsetninger:

• At klubben klarer å hente inn nok kapital til å redusere annen leverandørgjeld.

• At klubben løpende betaler nye regninger som utfaktureres av Hamar kommune.

Betaler ikke regninger

Rådmann i Hamar kommune, Terje Halvorsen, bekrefter overfor HA at Storhamar Elite ikke har betalt noen løpende regninger til kommunen det siste halve året og at situasjonen har blitt så prekær at han derfor må be politikerne om en ny tillatelse til å opprettholde betalingsplanen.

– Det som har vært situasjonen er kort og godt at vi har fakturert mer enn hva vi har fått inn. Dette har ført til at gjelden har økt, sier Halvorsen.

Han ber nå politikerne om å si ja til å inngå en ny betalingsplan, men vedgår at skifteretten og konkursbegjæring har vært vurdert og diskutert.

– Så langt er har ikke kommunen gått til et slik skritt, men jeg mener bestemt at grensen for hvor langt kommunen kan strekke seg er svært nær, sier Halvorsen.

– Etter at det ble innført en betalingsordning i 2013, har gjelden økt med 445.000. Dere er ikke redd for at gjelden vil øke enda mer dersom det inngås en ny betalingsordning?

– Jeg er bekymret for at SH-elite fortsatt ser ut til å ha høyere utgifter enn inntekter. Klubben kan ikke basere sin framtidige drift på en «snill» kommune. Klubben må enten redusere sine kostnader eller hente mer inntekter hos sponsorer eller inntektsbringende aktiviteter.

Les også
DEBATT Les hva HA mener.
Les også
SPORT Ydmyket: Les Kai Kristiansens kommentar.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.