HAMAR: Sundmoen fikk bekreftet det hun trodde på forhånd i møte med kvalifisert motstand som A-landslagene til Tsjekkia og Spania i helga.
Alt går raskere, hun må være enda tøffere og ikke minst sterkere i forsvar.

Mange nye fjes
- Det var morsom matching, men jeg ser jo at jeg må være tøffere. Det var imidlertid mine første kamper på dette nivået, og jeg tror det er mulig å ta med meg erfaringene hjem, og å utvikle meg videre i Storhamar.
Hamar-jenta innrømmer at det var uvant å hele tiden ha nye spillere ved siden av seg i angrep i turneringen i Tsjekkia. Det ga litt utfordringer på timing og flyt i angrepsspillet.
- Det stoppet opp litt innimellom, og det ble litt kronglete å finne de rette lukene for mine gjennombrudd, samtidig som det ble flere pasninger nå enn jeg er vant til i Storhamar.

Fikk kontringsskryt
Sundmoen scoret fire mål mot Tsjekkia lørdag, da rekruttene tapte 23-27. Søndag ble det to scoringer mot Spania.
- Det var faktisk flest skudd bakfra, men også ett gjennombrudd og et par kontringer, forklarer Storhamars lagkaptein.
Nettopp kontringene fikk hun skryt av trener Eskil Berg Andreassen for.
- Kamilla var god i kontringsspillet og alle tre Storhamar-spillerne kom godt fra det i turneringen. Kamilla trenger å bli sterkere i forsvar, og satse enda litt tøffere på å komme gjennom i angrep, sier Berg Andreassen til HA-sporten.
Han rullerte mye på spillerne underveis, og litt uavhengig av hvordan de klarte seg. Spilletid og testing var mer viktig enn resultatene.

Tenke raskere
- Betina er nok ikke så godt fornøyd med sin egen turnering, men det er ikke mye som skal til. Hun bruker et halvt sekund for lenge med ballen, og blir forutsigbar når hun skal avslutte. På dette nivået handler det om å tenke raskere både med pasninger og skudd, slik at du får avviklet skuddet tidligere, sier Berg Andreassen.
Gina Lorentsen har tempoet inne fra Champions League og naturlig.
- Hun må jobbe skikkelig med forsvarsjobben. Gina er flink på kontringer og til å engasjere, men vi var som lag ikke flinke nok til å brette ut spillet og få med oss kantspillerne, forklarer landslagstreneren.

Falt litt ned
Mot Spania søndag var Norge bra med til pause, og lå under 14-17, men i andre omgang sa et av Europas beste lag takk for seg, og cruiset inn til 35-25.
- Vi merker en gang på dette nivået, når vi ramler litt ned i vårt spill. Det tåler vi ikke mot så god motstand.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.