LEIPZIG: Hans Brendjord er nå inne i sin 14. sesong som håndballentusiast. Bestefaren til Ohna Troller hadde neppe forestilt seg at han skulle bli så til de grader håndballfrelst da han begynte å hjelpe til med kjøre Storhamars 12-årsjenter på kamper.

Men det ble den pensjonerte jernbanemannen.

Drar over alt
Barnebarnet er ikke lenger med som målvakt på Storhamars A-lag, men 73-åringen er med. Han er på plass så å si over alt hvor Storhamar spiller.

Da Storhamar nylig spilte mot Levanger i Verdal, dukket Hans opp. Selvfølgelig.
73-åringen hadde blitt fraktet over fjell og gjennom daler av sin arbeidsgiver gjennom 44 år fra Hamar til Verdal. Og tilbake.
Det ble en todagerstur til Trøndelag. For kampen måtte han ha med seg.
- Jeg gikk glipp av den første Njård-kampen, og da ble det tap. Også mistet jeg to kamper forrige sesong da jeg var på Tenerife, smiler den kvikke pensjonisten.

Formann og oppmann
Men det er også en god del Storhamar-historie i Hans Brendjords liv mellom 12-årslaget og dagens liv som ivrig supporter.

Da pensjonisten og sjåføren til barnebarnets lag ble spurt om han kunne bidra med vaffelsteking, sa han ja.
Da det ble spørsmål om han kunne være billettør på kampene, sa han ja.
Da han fikk spørsmål om å bli leder av Storhamars håndballgruppe, var også svaret ja.
Da han etter tre år som leder, ble spurt om å ta oppmannsvervet for A-laget svarte han ja.
Og så var han reiseleder.

- Holder meg frisk
Nå er han Storhamars ivrigste supporter.

- Jeg er med. Men nå er jeg er jeg så gammel at jeg tar en sesong av gangen, smiler den kjekke karen, som opprinnelig kommer fra Lesja.
Han er samboer, og forteller at samboeren også var med på håndballkamper lenge.
- Hun var med så lenge det var sitteplasser å oppdrive i Prestrudhallen, sier Hans.
- Men hun synes det er greit at du drar etter jentene?
- Ja, da. Det er ungjentene på Storhamar som holder meg frisk. Jeg har et fint liv med å følge Storhamar-jentene. Det er en fin pensjonisttilværelse. Jeg storkoser meg, sier Hans Brendjord.
Og gleden blir gjengjeldt. Spillerne setter stor pris på at Hans er en del av miljøet deres
Det sier seg selv at han var på plass i Arena Leipzig da Storhamar spilte E-cup. Allerede fredag var han og Thor-Arne Stenberg på plass, og lørdag kom familien Brennodden med en heiegjeng på åtte personer.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.