HAMAR: I helgen har unge gutter og jenter spilt til sammen 35 kamper i Prestrudhallen, hvorav 24 av dem gikk lørdag.
I tillegg har mange lag spilt bortekamper.
Ett av lagene, er Storhamar J12 - 1. På grunn av stor pågang av spillere har den årgangen, som flere andre, blitt nødt til å dele opp i to lag.
Dele gjør de også på treningstiden i hallen hver eneste uke.
Storhamar J12 - 1 får trene to ganger i uka i Prestrudhallen.

- Rystet over forskjellene
Begge gangene må de varme opp i den såkalte C-salen, den lille, smale flaten bak det ene målet. På den ene treningen får de boltre seg på hele flaten, mens de den andre gangen bare kan bruke halvparten, fordi Storhamar J12 - 2 disponerer den andre.
- Faktum er at hallen er sprengt. Dette er ikke bra i lengden, og vi får ikke trent så mye som vi ønsker, sier trener for Storhamar J12 - 1 Berit Pollen Johansen.
Hun er bekymret over utviklingen til de unge Storhamar-jentene.
- Vi trener for lite i forhold til å kunne opprettholde den utviklingen vi vil ha, fastslår hun.
Pollen Johansen og andre Storhamar-trenere har spurt andre klubber de har besøkt i forbindelse med bortekamper og turneringer.
- Vi er ganske rystet over forskjellen. Vi vet at for eksempel J12 på Gjøvik trener dobbelt så mye som oss. Det er en klubb det er naturlig å sammenligne seg med, både i form av beliggenheten og at de ligger i toppen av mange årsklasser, sier Pollen Johansen.

Forstår at man er bekymret
Anne Karin Finstad er trener for J12-laget i Gjøvik Håndballklubb.
Hun har forståelse for at man i Storhamar er bekymret.
- Det skjønner jeg veldig godt. Det er innmari synd at de ikke har mer tid i hallen. Trening er alfa og omega for utvikling, sier Finstad.
Hennes lag disponerer hel flate på alle sine tre treningsøkter i uka. Det betyr til sammen fire og en halv time.
- Og J13-laget har fem timer. Vi har vært litt ekstra heldige siden Redalen trakk 3. divisjonslaget sitt i år, og det åpnet seg en ekstra time der, men det er absolutt behov for mer tid og plass for de yngste her på Gjøvik også, sier Finstad.

Guttene kan miste tilbudet
Gjøvik-treneren håper Storhamar etter hvert får på plass en løsning som gjør at de kan tilby mer treningstid til de yngre lagene.
- Det burde være i alles interesse. Dette kan også ses på som forebyggende tiltak i flere sammenhenger.
I en sak i HA i forrige uke, uttalte styreleder i Storhamar Ole Erik Hulleberg at han ikke ser det som realistisk å opprettholde dagens aktivitetsnivå dersom de må fortsette i Prestrudhallen slik situasjonen er nå.
- Vi har ikke kapasitet til å la de lagene vi allerede har, få trene så mye som de ønsker. Da kan det bli aktuelt å kutte årsklasser fra tre til to eller ett lag, sa Hulleberg.
For noen år siden startet også Storhamar et prosjekt for gutter som ville spille håndball. Også denne satsingen henger i en tynn tråd, fortalte Hulleberg.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00