Klubben selv har anslått en inntektsøkning på 1,5 millioner kroner årlig. Disse pengene mener klubben å hente fra større billettinntekter, økt kiosksalg, og økte sponsorinntekter på 20-25 prosent. I tillegg regner Storhamar med å kunne øke rekrutteringen i breddeavdeling og derigjennom få inn mer penger på treningsavgifter. Forventet inntektsøkning til tross: Storhamar håndball finner ingen grunn til å dra fram det store sjekkheftet på grunn av ny hall:

Har en jobb å gjøre

- Klok av skade skal vi forsøke å holde utgiftene på dagens nivå. Nå må vi benytte anledningen til å bygge opp en kapitalbase. Vi ruser ikke ut og kjøper spillere som en følge av det som nå er skjedd. Pengene må være i kassa først, sier daglig leder i Storhamar håndball elite, Erik Stensrud.

Daglig leder ved Atlungstad Golfsenter, Pål Jan Stokke, stemte også for at hallen skulle bygges og gleder seg med håndballklubben. Som tidligere leder av Storhamar Dragons, vet han hva nye og gode fasiliteter betyr, men han vil ikke konkretisere hva ny hall vil kunne bety i kroner og øre for Storhamar håndball:

- Det er helt på det rene at kiosksalget vil bli større med økende antall tilskuere. Med ny hall vil Storhamar få en bedre markedsføringsflate. Det ligger et stort potensial i dette, men noen må ut og gjøre jobben også. Det meste avhenger av dem. Storhamar har selv, alle muligheter til å bevise at de kan nå målet på 1,5 millioner kroner eller mer.

Mandagens avgjørelse om at Olrudgruppen skal bygge hallen på tomta vis-à-vis ishallene på Storhamar, ble særdeles godt mottatt på kontorene i Storhamar håndball mandag kveld.

Motivasjonsfaktor

- Dette åpner perspektiver for oss. Det er ingen tvil om at hallen vil gi oss et løft, sier, Stensrud.

Hva hallvedtaket vil bety på kort sikt, er ledelsen i håndballklubben mer usikker på, men lederen for eliteavdelingen i klubben, Ole Erik Hulleberg, ser gjerne at noen av sponsorene åpner lommeboka når spaden blir stukket i jorda utpå høsten en gang.

Begge de to Storhamar-lederne understreker den motivasjonsfaktoren en ny hall vil være, både for elite- og breddeavdelingen i Storhamar håndball:

- Når hallen står ferdig, slipper vi å si nei til nye spillere som vil spille håndball. Spillerne på alle nivåer vil få et løft, og når vi nå får etablert Wang Toppidrettsgymnas i Hamar i tillegg, vil dette være av uvurderlig betydning for all toppidretten i Hamar-regionen, ikke minst med tanke på rekruttering. Kanskje blir det lettere å skaffe spillere utenfra også, om vi skulle behøve det, sier Erik Stensrud som også tror blir lettere å få med frivillige på arrangementer.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00