«Aksjon Blanke Ark» har på sju dager samlet inn 79.000 kroner til den kriserammende håndballklubben fra Hamar vest. 

I dag gikk fristen for å anke håndballforbundets avgjørelse om å degradere Storhamar til førstedivisjon neste sesong. Den anken har styreleder i Storhamar Håndball, Øystein Holtet, jobbet med den siste uka. 

– Jeg håper virkelig det finnes en mulig løsning for Storhamar i tolvte time, sier TV2s håndballkommentator, Harald Bredeli, til HA-sporten. 

takker for støtten

Bredeli er opprinnelig fra Hamar og synes det er trist å se situasjonen det lokale laget nå befinner seg i. 

 – Vi har sett at det er mange klubber som har slitt i Norge den siste tiden. Larvik hadde jo en runde tidligere denne sesongen, der satte de i gang en lignende aksjon som ga resultater. Nå må Hamar-folket gjøre det samme, sier han. 

Bredelis kommentator-kollega og assistenttrener i Storhamar, Bent Svele, sier han synes det er prisverdig at det har blitt satt i gang et slikt tiltak, og ikke minst at folk ønsker å bidra til klubbens framtid. 

– Vi må bare bøye oss i støvet og takke. Nå må vi vise at vi fortjener den tilliten vi får. Blir det ikke eliteserien til neste sesong, skal vi sørge for at det blir det neste år igjen, sier Svele. 

Gresk økonomi på Hamar

Han legger også til at klubben må vise tillit ved å få økonomien på rett kjøl igjen, det er kommentatormakkeren enig i. 

– Storhamar har drevet økonomi som i Hellas, i en mindre skala selvfølgelig, men nå må de levere både på banen og i kassa, sier Bredeli og legger til at det er helt avgjørende at folk gir til klubben for at de skal klare seg. 

– En ting er å få påsyn eller poengtrekk, men å rykke ned for dårlig økonomi er noe av det verste som kan skje et håndballag. Jeg håper mange støtter klubben, men at de også tar tak selv, avslutter Bredeli.  

Som det kom fram i tirsdagens leder vil HA gi Storhamar støtte i form av nødvendig publisitet rundt aksjonen. Målet er å samle inn så mye penger at Storhamar Elite kan reddes ut av gjeldskrisa og stå på egne bein igjen.   

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.