«Aksjon Blanke Ark» har på sju dager samlet inn 79.000 kroner til den kriserammende håndballklubben fra Hamar vest. 

I dag gikk fristen for å anke håndballforbundets avgjørelse om å degradere Storhamar til førstedivisjon neste sesong. Den anken har styreleder i Storhamar Håndball, Øystein Holtet, jobbet med den siste uka. 

– Jeg håper virkelig det finnes en mulig løsning for Storhamar i tolvte time, sier TV2s håndballkommentator, Harald Bredeli, til HA-sporten. 

takker for støtten

Bredeli er opprinnelig fra Hamar og synes det er trist å se situasjonen det lokale laget nå befinner seg i. 

 – Vi har sett at det er mange klubber som har slitt i Norge den siste tiden. Larvik hadde jo en runde tidligere denne sesongen, der satte de i gang en lignende aksjon som ga resultater. Nå må Hamar-folket gjøre det samme, sier han. 

Bredelis kommentator-kollega og assistenttrener i Storhamar, Bent Svele, sier han synes det er prisverdig at det har blitt satt i gang et slikt tiltak, og ikke minst at folk ønsker å bidra til klubbens framtid. 

– Vi må bare bøye oss i støvet og takke. Nå må vi vise at vi fortjener den tilliten vi får. Blir det ikke eliteserien til neste sesong, skal vi sørge for at det blir det neste år igjen, sier Svele. 

Gresk økonomi på Hamar

Han legger også til at klubben må vise tillit ved å få økonomien på rett kjøl igjen, det er kommentatormakkeren enig i. 

– Storhamar har drevet økonomi som i Hellas, i en mindre skala selvfølgelig, men nå må de levere både på banen og i kassa, sier Bredeli og legger til at det er helt avgjørende at folk gir til klubben for at de skal klare seg. 

– En ting er å få påsyn eller poengtrekk, men å rykke ned for dårlig økonomi er noe av det verste som kan skje et håndballag. Jeg håper mange støtter klubben, men at de også tar tak selv, avslutter Bredeli.  

Som det kom fram i tirsdagens leder vil HA gi Storhamar støtte i form av nødvendig publisitet rundt aksjonen. Målet er å samle inn så mye penger at Storhamar Elite kan reddes ut av gjeldskrisa og stå på egne bein igjen.   

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00