HAMAR: Storhamar har håp om å lage en skikkelig håndballfest i Stangehallen når Buducnost T-mobile fra Montenegro kommer for å spille kvartfinale i cupvinnercupen neste søndag.

Men foreløpig er det altså et lite hvis.
I tillegg til å få godkjenning fra EHF, sier Jørn Lyberg at Storhamar må gå ei runde med sponsorene sine med tanke på skiltreklame. De kan nemlig ikke ta med seg skiltene fra Prestrudhallen.

Prøveprosjekt
- Men vi håper det skal løse seg, for dette vil bli et prøveprosjekt, der vi håper å vise hva vi kan få ut av et arrangement i en større hall, sier Lyberg.

- Er det vanskelig å få en godkjenning fra EHF?
- Hvert år må vi på forhånd sende inn beskjed om hvilken hall vi skal spille i, og da har Prestrudhallen vært vårt valg. Blir det snakk om endringer, må det søkes. Vi har vært i kontakt med Norges Håndballforbund, som anbefaler Stangehallen.

Håndball-VM i 1993
Stangehallen forbindes først og fremst med friidrett, men det har vært spilt topphåndball der også tidligere. Da Norge arrangerte håndball-VM i 1993, var nettopp Stangehallen en av VM-arenaene.

Hovedbanen for håndball i Stangehallen ligger på tvers av bane to og tre. I forhold til hovedbanen ligger dagens faste tribune på den ene langsiden av denne banen. På den andre langsiden trekkes det ut teleskoptribuner. Da er det mulig å ta inn 2.200 tilskuere, og Jørn Lyberg i Storhamar håper det i hvert fall vil komme 1.500 tilskuere.
- Da kan det bli en håndballfest både for spillere og tilskuere, sier Lyberg.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00