- Vi er hakket hvassere på fysikk og moral, og håper å vise det her nede også, men jeg frykter litt den linja dommerne velger, sier Arne Senstad. Han drømmer om en ny ut-av-deg-sjæl-opplevelse.
HAMAR/PODGORICA: I går kveld trente Storhamar-damene i storhallen til Buducnost i Montenegro, «Fryktens Hule» er et passende navn på en hall der bortelaget kun har vunnet en av de siste 12 kampene i europacupspill.
Arne Senstad tror Storhamar-damene er uten frykt etter hjemmekampen, og etter gode erfaringer i europacupen tidligere.
- Vi viste både i Leipzig i fjor, og i Frankrike i år, at vi takler det å spille på bortebane. Det var litt trøkk mot Biganos også, selv om det ikke kan sammenlignes med det som venter nå, men vi har gode opplevelser. Med så mange debutanter og unge spillere har vi vært overraskende flinke til å ha fokus på det vi skal gjøre, og ikke det rundt eller motstanderen. Får vi en ålreit start, og trua på det vi skal prestere, er det muligheter, sier treneren.
Ikke rutine til å telle
Søndagens hjemmeseier ble en skikkelig utladning for både spillere og trenerne.
- Det var en ut-av-deg-sjæl-opplevelse. En fantastisk følelse som det tok litt tid å fordøye, men vi jaget spillerne skikkelig på trening tirsdag, og forsøkte å få dem ned på jorda, ler Senstad.
Han håper på en ny slik opplevelse søndag, og at han i likhet med artisten Ravi, kan danse på bordet på banketten etter kampen.
Storhamar trenger ikke å vinne kampen - hvis de vinner sammenlagt, men det får ikke spillerne lov til å fokusere på.
- Vi har ikke rutine til å spille på resultat og telle mål i løpet av kampen. Det er 0-0 når kampen starter, vi må spille vårt spill, og går for å vinne alle kamper.
- Plaget dem skikkelig
Nøkkelen til hjemmeseieren mot Buducnost var karrierebeste i forsvar. Det blir det også i Podgorica.
- Spillerne kjente hvor mye det kostet i den første kampen, og vi må opp dit igjen, og ha lyst til det. Det var virkelig oppofrende og bra spill, med forflytninger og taklinger. Vi plaget dem skikkelig, og viste at vi er å regne med.
Senstad mener Storhamar er bedre fysisk forberedt enn Buducnost til kampene.
- De har mange gode håndballspillere med høyde og skudd, Det merket vi da vi slurvet litt i slutten av første omgang. Fysikken derimot, er ikke noe vanvittig. Da vi var på topp, løste vi deres angrepsspill ved å være tidlig ute på dem og kline til. De hadde trøbbel med å henge med da vi virkelig satte fart, og burde hatt ytterligere ett rødt kort i tillegg til det ene de fikk.
Spent på dommerne
Storhamar spilte tøft, men ikke stygt i forsvar, Hva de får lov til i kveld, av de bulgarske dommerne, er de gule og blå veldig spente på.
- Det er ikke uvanlig med 70-30-dømming til fordel for hjemmelaget i europacupen. Jeg frykter vel litt hvilken linje dommerne kommer til å legge seg på, og om vi får lov til å spille den samme håndballkampen som hjemmelaget. Vi skal ikke være forutinntatt, men vi skal være mentalt forberedt på at det kan bli slik.
I går kveld kom fikk Senstad en god melding da HA-sporten kunne fortelle at dommerne var tatt ut og dømte under EM for herrer i januar, og at de har 12 års internasjonal erfaring fra blant annet Champions League både for herrer og damer.
- Det er et kvalitetstegn, fastslår treneren,
- Hvordan er de reelle sjansene til å gå videre?
- De er til stede med det utgangspunktet vi har skaffet oss. Vi er ikke favoritter eller skal forsvare noe som helst. Vi kan spille uten press, og er fortsatt i en læringsprosess i europacupen. Det handler om hvilket nivå vi kommer opp på.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00