HAMAR: Når to serierunder av årets håndballsesong gjenstår, har Senstad først og fremst fokus på kveldens bortekamp mot Byåsen. Men han er også opptatt av at så mange som mulig av årets spillere blir med neste sesong. I fjor ble ikke stallen klar før langt ut på sommeren på grunn av uvissheten rundt det økonomiske.
- Spillerne har signalisert overfor meg at de vil være med videre, men det er viktig at vi får sikkerhet rundt det, sier Senstad, som selv har igjen to år av sin kontraktsperiode.

Flere på en pluss en

Det er på det rene at Izabela Duda reiser fra klubben etter å ha vært en scoringsmaskin av dimensjoner på sitt beste.
- Skal dere ut og hente Dudas erstatter?
- Hun har jeg i Betina Riegelhuth. Betina og et par spillere til har en ett pluss ettårskontrakt, og det er viktig at vi får formalisert disse avtalene raskt, sier Senstad.
Sportslig leder Atle Bronkebakken fører samtalene på vegne av styret, og han er i gang med møtevirksomheten.
Han hadde samtaler med Riegelhuth i går ettermiddag.
- Vi er i en positiv dialog, og vi har avtalt å snakke sammen igjen etter Tertnes-kampen, sier en optimistisk Bronkebakken.
Han har som mål at alle avtalene med årets spillere skal være klare til 1. mai.
Både Stine Lidén og Tone Wølner har kontrakter som går ut, og i tillegg til Betina Riegelhuth har også Daria Boltromiuk, Karoline Fredriksen, Gina Lorentsen og Anja Edin klausuler som innebærer at de skal snakke med klubben om neste sesong.
I likhet med Arne Senstad er også Bronkebakken sterk i troen på at klubben skal få med nøkkelspillerne videre, og den sportslige lederen forteller at han har fått positive svar fra Lorentsen og Fredriksen. Han skal ha møte med Edin senere denne uka, og Boltromiuk i neste.

Ekstern hjelp til spillere

Senstad har flere lokale spillere i kikkerten; unge talenter fra egen klubb og fra lokale klubber.
Men samtidig håper han det fortsatt skal være mulig for hente inn noen utenfra distriktet.
- Vi har ligget lavt på overgangsmarkedet de siste årene, og signalene fra klubben er at det ikke er så mye å hente nå heller. Jeg håper likevel det skal være mulig å hente inn forsterkninger, men for å få det til er vi avhengig av økonomisk hjelp utenfra, sier Senstad.
Om det lokale spillermarkedet sier treneren:
- Vi finsikter nærmiljøet hele tiden, og det er viktig å opptre skikkelig overfor de lokale klubbene. Flisa-spilleren Tonje Enkerud (16) har trent med oss en gang i uka i år, og er en veldig spennende type som har litt ekstra; bra grunnfysikk, løpskapasitet og blikk. Jeg vil veldig gjerne ha henne til klubben nå, og vi er dialog med Tonje og foreldrene hennes, sier Senstad.

Flere spennende fra klubben

Storhamar-treneren ser også unge, spennende spillere i egen klubb, som blant andre Kristin Høybakken og Stine Limbodal.
Klubben har også et øye til Stabæks Kristin Saugstad. 19-åringen spilte opprinnelig for Veldre, men har et tilbud om å komme til Storhamar hvis hun tenker seg hjemover.
Kveldens motstander, Byåsen, er et lag Storhamar har hatt sterke ønsker om å slå de siste sesongene. Det ble 32-32 i Trondheim forrige sesong, og Storhamar tapte med to mål i januar. Så får vi se i kveld ...
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00